« Blog

Miért jó a Microsoft 365?

Antal Tünde | 2020.05.25
Vannak, akik úgy gondolják, hogy a Microsoft 365 (korábbi nevén Office 365) a Word, Excel, PowerPoint legújabb változata. A programcsomag ennél jóval többet tartalmaz! Hogy mi az a több? Cikkünkből kiderül.

A Microsoft 365 programcsomag megrendelésekor letölthetjük bármelyik jól ismert Office programot gépünkre, beleértve a Word-öt. Excel-t, Powerpoint-ot, stb. Ezek azok az alap Office termékek melyeket általánosan ismerünk. Abban több a Microsoft 365, mint egy 2016-os vagy 2019-es Office programcsomag, hogy ezen programok online verzióihoz is hozzáférést kapunk, ha pedig OneDrive-on tároljuk fájljainkat, akkor számos munkamenet egyszerűbbé válik, és dolgozhatunk felváltva az asztali és az online felületen egyarántValamint sok olyan alkalmazáshoz is hozzáférést kapunk, melyek csak online érhetők el.

Az előfizetés keretében több (5) számítógépre is feltelepíthetjük a letölthető programokat (a sima Office licensz-szel ellentétben). További előny, hogy a platformok között is válthatunk, tehát Windows-ra és Mac-re is letelepíthetjük az Office programjainkat.

Letelepített változatban az alábbi programokat használhatjuk: Outlook, Word, Excel, OneDrive, OneNote, Skype, Publisher, Access.

Ezek szerint ha több gépről is szeretne munkát végezni, dokumentumait okostelefonján, tabletjén is bárhol és bármikor elérni, akkor a Microsoft 365 az Ön számára (is) ideális választás.

Az online része azonban érdekesebb a csomagnak, ugyanis az előfizetéssel online-exkluzív app-okat is használhatunk. Néhány ezek közül a csomagon kívül is elérhető ingyenes formában, azonban néhányat csak Microsoft 365 előfizetéssel vehetünk igénybe. Ha olyan csomaggal rendelkezünk, melyben nincs Sharepoint és nem alakítottuk ki a céges adattárolás helyét, akkor a webes alkalmazások a OneDrive tárhelyünket használják a munkamenet során. A OneDrive-on vagy a Sharepointon keresztül bárhonnan és bármikor dolgozhatunk, fájljaink szinkronizálva vannak és automatikusan mentésre kerülnek, így a véletlenszerű adatvesztés is minimalizálódik.

Az online alkalmazások közül néhány: Word, Excel, Powerpoint, Sharepoint, OneDrive, Teams (csapatkommunikáció, fájltárolás), Forms (űrlapok és tesztek létrehozása), Planner (feladatkezelő, csapat és egyén szintjén), Power Automate (az ismétlődő elemek automatizálásáért), Power Apps (egyedi applikációk létrehozása cégre szabottan).

A Word, Excel, Powerpoint alkalmazások egyaránt működnek online, és asztali változatban. A kettő között lehetséges a váltás is. A dokumentumok közös és valós idejű szerkesztése ezzel a lehetőséggel új értelmet nyer. Konferenciahívások, és csapatmegbeszélések lebonyolítására, az online tárolt fájlok elérésére használható a Teams, mely mobilappként is letölthető. Amennyiben olyan vállalkozásban, szervezetben tevékenykednek, ahol fontos az utánkövetés, ajánlatkérések érkeznek, esetleg kíváncsiak a vásárlóik, partnereik véleményére, ismerjék meg a Forms applikációt és a személyre szabható beállítási lehetőségeket.

  • Tudta, hogy beállíthatja azt is, hogy kapjon e-mailes értesítőt ha valaki kitölti az Ön által létrehozott űrlapot?
    Power Automate-tel a saját munkafolyamataira és az ismétlődésekre alakíthatja ki az automatizmusokat, hogy Önnek ezáltal még több ideje szabaduljon fel.

  • Tudta, hogy csapatja aktuális feladatait és ezekhez csatolt dokumentumait egy felületen láthatja?
    Planner segítségével láthatjuk melyik feladat kihez tartozik, milyen határidős teendőink vannak. Ezáltal a munkahét tervezése is könnyebbé válik.

  • Tudta, hogy a fájltárolás nem csak szervereken lehetséges biztonságosan?
    Sharepoint használatával beállíthatja a különböző csapatok és működési részlegek privát dokumentumtárát, melyhez csak az adott csapat tagjai férhetnek hozzá. Adatok védelme, és hozzáférések kezelése. Ha Önnek is fontos a biztonságos adattárolás, a Sharepoint a segítségére lesz ebben!

Ha gondolkodik azon, hogy érdemes volna a programcsomagot bevezetni, és a benne rejlő lehetőségeket kihasználni, mi megmutatjuk mindezt hogyan teheti. Amennyiben már előfizettek a Microsoft 365-re, de még nincsenek tisztában vele mire is alkalmas a szoftver, akkor segítünk eligazodni az applikációk és az általuk megvalósítható folyamatok között.

Az általunk szervezett oktatások keretein belül

  • felteheti kérdéseit
  • kérhet cégre szabott oktatást kihelyezett formában
  • kérhet egyéni tanácsadást
  • támogatjuk a saját működésére vonatkozó adaptálási folyamatokban
  • kérhet ajánlatot cége működésére szabott automatizálásokra

 

Ha további szakmai tartalmakat olvasna kattintson blogunkra:
 
 

 

 

Tekintse meg képzéseinket: