Képzési alterületek

2019. őszén a Kormány bejelentette, hogy 1 év múlva megszűnik az OKJ és helyébe az új Szakmajegyzék lép, amit az OKJ (Országos Képzési Jegyzék) kiváltására alkottak meg. Az OKJ-s rendszerben eddig közel 800 szakma szerepelt, amelynek a racionális csökkentésére volt szükség, hiszen sok olyan szakmát tartalmazott, amelyek iránt már nem volt piaci igény és kereslet, mert elavult.

A Kormány és Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) célja az volt, hogy a túl szerteágazó részszakképesítések és szakképesítés ráépülések helyett olyan szakmai képzéseket hozzanak létre, amelyek valódi piaci igényekre alapuló tudást és széleskörű ismereteket biztosítanak. 

 

 

A rendszer átstrukturálása, az OKJ változása várhatóan új munkaköröket fog kialakítani, a cél az, hogy a munkaerőpiac igényeihez az eddigieknél sokkal rugalmasabban alkalmazkodó és magas színvonalú szakképzési rendszer kialakítása.

A rohamosan fejlődő és változó gazdaság elvárása, hogy jól képzett, értékes tudással bíró, felkészült szakemberek kerüljenek ki a szakképzésből, akik megállják helyüket és sikeresek lesznek a munkaerőpiacon.

Az OKJ-s képzések átstruktúrálásával még nincs vége a tanulási lehetőségeknek, hiszen a Szakmajegyzékben több mint 250 olyan szakma szerepel, amelyek ezután is megtanulhatóak a felnőttképzés keretein belül. 

 

A felsorolt képzések néhány hónap múlva elérhetőek lesznek a mi kínálatunkban is,

addig is kérjen róla emlékeztetőt, hogy ne maradjon le:


Adózás, pénzügy, számvitel témakörben:

(Hamarosan elérhetőek)

Vállalkozási mérlegképes könyvelő  
IFRS mérlegképes könyvelő
  Pénzügyi szervezeti mérlegképes könyvelő
         
Államháztartási mérlegképes könyvelő  
Adótanácsadó
  Munkaerőgazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintéző

További engedélyezett szakmai képzéseink:

(Hamarosan elérhetőek)

Számítógépes adatrögzítő  
Kulturális rendezvény szervezője
  Pénztárkezelő és valutapénztáros

 
  Képzésfelelős Képzésszervező
Név Ecsédi-Dandóci Edit Licsár Alexandra
Telefonszám + 36 70 337 13 01 + 36 20 289 42 00
E-mail cím: edit.dandoci@samling.hu alexandra.licsar@samling.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírlevél olvasóink nemcsak mindig időben értesülnek legújabb képzéseinkről, workshopjainkról és általános kedvezményeinkről, hanem kizárólagosan nekik szóló kedvezményeinkben is részesülnek!

Eseménynaptár