HR basic képzés - Tematika

HR BASIC 2022

Tavaszi órarendünk

 

1. NAP

MÁRCIUS 17.

A HR helye, szerepe a szervezetek életében

Szó lesz a HR kialakulásáról, fejlődéséről, helyéről és szerepéről a cégek életében, továbbá a HR kulcsterületeiről. Átbeszéljük mi a kompetencia alapú HR, mi a HR stratégia és milyen kulcskompetenciái vannak egy HR szakembernek.


2. NAP

MÁRCIUS 24.

Munkakörök/Teljesítményértékelés

A képzés fél napban bemutatjuk és átbeszéljük a munkaköri leírás szerepét a különböző HR folyamatokban, a másik fél napban pedig a TÉR-ben kívánunk elmerülni.


3. NAP

MÁRCIUS 31.

Compliance szituációk kezelése

A képzés, ahol mindent megtudhat a Compliance folyamatairól. Szituációs gyakorlatokon keresztül mutatjuk meg mi a helyes eljárás a különböző incidensek esetén.


4. NAP

ÁPRILIS 7.

AC - Assessment Center

1 nap a hatékony és professzionális AC-ról (Értékelő Központ). Jellemzően prezentációk, szerepjátékok, egyéni és csoportos problémamegoldás szerepelnek a feladatok között. Az AC különösen hasznos, mert valós élethelyzeteket modellez, így jól előrejelzi a későbbi beválást.


5. NAP

ÁPRILIS 14.

Hatékony toborzás

Hatékony toborzás, avagy minden, amit tudni kell ahhoz, hogy bármely pozícióra képesek legyünk jelölteket állítani! A workshopon használható megoldásokat javasolunk, amelyekkel hatékonyabb lesz a kiválasztás és költséghatékonyabb módon tudja elérni a kívánt munkaerőt.


6. NAP

ÁPRILIS 21.

A sikeres interjúztatás

1 napos térning a felvételi és kiválasztási folyamat legfontosabb eszközeiről. Fő célja, hogy a résztvevők képesek legyenek a szervezetükhöz legjobban illeszkedő, a munkakörben legjobban teljesítő munkatárs kiválasztására.


7. NAP

ÁPRILIS 28.

HR folyamatok/HR kommunikáció/ Változásmenedzsment

Összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment.


8-9. NAP

MÁJUS 5. ÉS 12.

Munkajog a HR gyakorlatában

A 2 nap munkáltatói és munkavállalói oldalról is hasznos ismereteket nyújt. A résztvevők olyan gyakorlati tudást sajátíthatnak el, amellyel a munkájuk során felmerülő munkajogi problémákat sikeresen megoldják.


10. NAP

MÁJUS 19.

Munkaügyi adatvédelem (GDPR HR-eseknek)

A jogi háttér áttekintése mellett gyakorlati példák, megtörtént esetek és a résztvevők által hozott problémák közös elemzése segíti a szabályok értelmezését. Segítséget nyújtunk, ha szeretne jogszerűen eljárni munkaügyi (HR) adatvédelmi kérdésekben.


11. NAP

MÁJUS 26.

Képzés-fejlesztés, motiváció, javadalmazás

A képzés-fejlesztés területe. Azon felül, hogy tisztábban látja az összefüggést a képzési nap témakörei között, megismerheti a javadalmazási, juttatási és ösztönző rendszereket, továbbá megértheti a motiváció szerepét és fontosságát egy szervezetben.


12. NAP

JÚNIUS 2.

Záró beszámolók, prezentáció


+

Folyamatosan megtekinthető

E-learning videóanyagok (HR adminisztráció, Munkaügyi adatvédelem, AC-Assessment Center, Compliance szituációk kezelése)