HR basic képzés - Tematika

09.17.

Bevezető nap

Szó lesz a HR kialakulásáról, fejlődéséről, helyéről és szerepéről a cégek életében, továbbá a HR kulcsterületeiről. Átbeszéljük mi a kompetencia alapú HR, mi a HR stratégia és milyen kulcskompetenciái vannak egy HR szakembernek.


09.24.

AC - Assessment Center

1 nap a hatékony és professzionális AC-ról (Értékelő Központ). Jellemzően prezentációk, szerepjátékok, egyéni és csoportos problémamegoldás szerepelnek a feladatok között. Az AC különösen hasznos, mert valós élethelyzeteket modellez, így jól előrejelzi a későbbi beválást.


10.01.

Hatékony toborzás

Hatékony toborzás workshop, avagy minden, amit tudni kell ahhoz, hogy bármely pozícióra képesek legyünk jelölteket állítani! A workshopon használható megoldásokat javasolunk, amelyekkel hatékonyabb lesz a kiválasztás és költséghatékonyabb módon tudja elérni a kívánt munkaerőt.


10.08.

A sikeres interjúztatás

1 napos térning a felvételi és kiválasztási folyamat legfontosabb eszközeiről. Fő célja, hogy a résztvevők képesek legyenek a szervezetükhöz legjobban illeszkedő, a munkakörben legjobban teljesítő munkatárs kiválasztására.


10.15.

Munkakörök/ Teljesítményértékelés

A workshopon fél napban bemutatjuk és átbeszéljük a munkaköri leírás szerepét a különböző HR folyamatokban, a másik fél napban pedig a TÉR-ben kívánunk elmerülni.


10.22.

HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment

Összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment.


10.29.

és

11.05.

Munkajog a HR gyakorlatában

A 2 nap munkáltatói és munkavállalói oldalról is hasznos ismereteket nyújt. A résztvevők olyan gyakorlati tudást sajátíthatnak el, amellyel a munkájuk során felmerülő munkajogi problémákat sikeresen megoldják.


11.12.

Munkaügyi adatvédelem (E-learning videó + fél nap konzultáció)

A jogi háttér áttekintése mellett gyakorlati példák, megtörtént esetek és a résztvevők által hozott problémák közös elemzése segíti a szabályok értelmezését. Segítséget nyújtunk, ha szeretne jogszerűen eljárni munkaügyi (HR) adatvédelmi kérdésekben.


11.19.

Képzés - fejlesztés, motiváció, javadalmazás

A képzés-fejlesztés területe. Azon felül, hogy tisztábban látja az összefüggést a képzési nap témakörei között, megismerheti a javadalmazási, juttatási és ösztönző rendszereket, továbbá megértheti a motiváció szerepét és fontosságát egy szervezetben.


11.26.

Záró beszámolók, prezentációk


+

E-learning tananyag

HR adminisztráció

Az alapozó (kezdő szintű) online HR adminisztráció e-learning tananyagban megvizsgáljuk, hogy a hibátlan adminisztrációs tevékenység és a klasszikus szolgáltató HR szerepkör mennyire fontos a szervezet életében.