Képzési alterületek

Ajánlatkészítés közbeszerzéshez

  Közbeszerzésről közérthetően ajánlatkérőknek   Adatvédelem és adatnyilvánosság a közbeszerzésben  

 

Közbeszerzést támogató képzéseink

Fontos megkülönböztetni a közbeszerzést a pályázatoktól.

A pályázatok során támogatást lehet kérni valamely állami szervtől egy adott projekt megvalósítására (pl. termelési kapacitás bővítésére). Ennek a procedúrának a szereplőit kiírónak, pályázónak, és pályázatírónak nevezzük.

A közbeszerzések során valamely állami szerv vásárol a piacról szolgáltatást, vagy árut. Itt tehát a vállalkozások a szolgáltatásaikat értékesítik az állam számára. Ennek szereplői: ajánlatkérő, ajánlattevő és közbeszerzési tanácsadó.

 
Amennyiben szeretne emlékeztető e-mailt kapni képzéseinkről, kattintson az alábbi gombra!
 

 

Mi a különbség az egyszerű árajánlat és a közbeszerzési árajánlat között?

A legnagyobb különbség egy egyszerű árajánlat vagy egyéb szempontok szerint történő versenyeztetés és a közbeszerzés között, hogy a szerződéskötést megelőzően egy bonyolult, és szigorú jogszabályi keretek közé szorított folyamaton kell részt vennie a feleknek. Amennyire hátrány ez a szabályozottság, annyira védi is a piaci szereplőket. Például a fedezet hiányában a költségvetési intézmények nem indíthatnak közbeszerzést, pláne nem köthetnek szerződést. A piaci típusú versenyeztetések esetén ilyen megkötés nincsen, illetve a beszerzések során korlátlan lehetőségei vannak a kiíróknak a feltételek változtatására, ez a közbeszerzésben jelentősen korlátozott.

Miért éri meg részt venni egy közbeszerzési eljáráson?

Túl azon, hogy olyan üzleti lehetőségről van szó, amellyel akár meg lehet alapozni egy cég jövőjét, a szigorú jogszabályi keretek mindkét felet kötik és ezzel a közbeszerzési szerződést elnyert vállalkozás sem kerül kiszámíthatatlan helyzetbe.

Tekintse meg közbeszerzési képzéseinket:

Minden képzésünket blended formában valósítjuk meg, így e-learning tananyagaink kényelmesen otthonról is megtekinthetőek. A meghirdetett online/tantermi konzultációkon minden kérdésre és problémára választ adnak oktatóink.

Hogyan veheti igénybe képzésünket?

  • Olvassa el részletes leírásunkat az adott képzésről
  • Jelentkezzen a képzésre
  • A számla befizetése után, azonnal küldjük a tananyag meghallgatásához szükséges felhasználónevet és jelszót.
  • Várjuk a meghirdetett konzultáción.

Kiemelt képzéseink

Ajánlatkészítés közbeszerzéshez

A képzés célja, hogy résztvevők megismerjék azokat az információkat, elsajátítsák azt a tudást és gondolkodásmódot, amellyel magabiztosabban vehetnek részt közbeszerzési eljárásokban. Az alapokat megtanulva pontosabb képet kapnak a közbeszerzési eljárásokról, azok folyamatáról és lehetőségeikről, majd ezen információk birtokában fel tudják mérni a későbbiekben, mely kérdésekben és milyen szakértői támogatásra lehet szükségük a siker érdekében. E-Learning képzésünk azoknak szól, akik ebben a kialakult helyzetben is töretlenül előre, a fejlődés, a lehetőségek irányába tekintenek! Akik nem riadnak vissza a kihívásoktól, sőt lehetőséget, egy eszközt látnak abban, céljaik eléréséhez!

 

 Közbeszerzésről közérthetően ajánlatkérőknek

Az e-learning képzés keretében elmélyítésre és rendszerezésre kerülnek a gyakorlatban megszerzett tapasztalatok, szélesítve a közbeszerzés környezetére, fenntarthatóságára, teljesítményére, hatékonyságára, modernizálására, elektronikus támogatására vonatkozó ismereteket. 

A közbeszerzés a beruházások egyik kulcsmomentuma, egy fontos és szükséges eljárás az államigazgatási és költségvetési intézmények számára, így a közbeszerzési munkatárs szinte kulcspozícióban dolgozik a munkahelyén.

 

Adatvédelem és adatnyilvánosság a közbeszerzésben

Átfogó, de gyakorlatorientált eligazítást ad a közpénzek felhasználására, az állami támogatásokra, valamint az állami és önkormányzati szférával kötött magánjogi szerződésekre vonatkozó közzétételi és nyilvánossági követelményekről. Megújúlt blended workshopunk során a tananyag általános elméleti részét először e-learning formában sajátíthatja el. A videó megtekintése után egy fél napos személyes konzultáció keretein belül, feldolgozásra kerül a tananyag további része, melyet online vagy tantermi formában hirdetünk meg.

 

 

Képzéseinket kihelyezett formában is szívesen megszervezzük, az Önök egyedi igényei szerint. Kérjük vegye fel a kapcsolatot képzés felelősünkkel!
 
 

Ismerje meg partnerünket, a KözbeszGuru Kft.-t, akik évtizedes tapasztalattal rendelkeznek közbeszerzési eljárások teljeskörű lefolytatásában, uniós és hazai költségvetési forrásból megvalósuló közbeszerzési eljárások ellenőrzésében, valamint ajánlattevők részére nyújtott közbeszerzési tanácsadásban. 

Az alvállalkozói minősítés a közbeszerzési szerződések teljesítése során

Cikkünkben összefoglalóan bemutatjuk, hogy mely gazdasági szereplő minősül alvállalkozónak és ki az, aki nem. A cikk az alvállalkozói minősítés kérdéseit tárgyalja, nem tér ki arra az esetre, ha a bevont gazdasági szereplő alkalmasságot is igazol.

Érdekli bővebben a téma? Olvassa el blogunkban:

Akadályoztatás, avagy mikor lehet jogszerű a késedelem

A jelenleg is fennálló veszélyhelyzet sok formában befolyásolhatja a szerződések teljesítését, azonban cikkünkben szeretnénk felhívni a figyelmet azokra a helyzetekre is, amelyek felmerülhetnek „normális” körülmények között, és befolyásolhatják a megkötött szerződések határidőben való teljesítését.

Érdekli bővebben a téma? Olvassa el blogunkban:

Az alvállalkozók és kapacitást nyújtók helyzete és védelme a közbeszerzésekben

Az alvállalkozók szerepe a közbeszerzésben közel sem olyan szabályozott, mint az ajánlattevőké, így kevesebb lehetőség is áll rendelkezésükre biztosítani a pozíciójukat a nyertes ajánlattevővel szemben. A cikkben bemutatjuk, hogy a Kbt. miként szabályozza az ajánlattevő által bevont szervezetek helyzetét, és a bevonás elmaradásának jogi korlátait.

Érdekli bővebben a téma? Olvassa el blogunkban:

 

 

Munkajogászt, könyvelőt, pénzügyi szakértőt keres, vagy csak egy tanácsadásra van szüksége?

Kattintson a képre és tekintse meg partnereink bemutatkozóját!

 

Hírlevél Olvasóink nemcsak mindig időben értesülnek legújabb képzéseinkről és általános kedvezményeinkről, hanem kizárólagosan nekik szóló kedvezményeinkben is részesülnek! 

 
Eseménynaptár