NAV-tájékoztató a július 1-jétől a számlaadat-szolgáltatásban bekövetkező változásokról

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tájékoztatót jelentetett meg honlapján a számlaadat-szolgáltatás 2020. július 1-jétől kibocsátói oldalon alkalmazandó szabályairól.

Részletekért kattintson a blogunkra:

 

Előadásunkon részletesen bemutatjuk a 2020. július 1-től hatályos legfontosabb számlázási tudnivalókat nagyvállalkozások részére, a NAV 2.0. XSD séma kapcsán keletkező új adatszolgáltatási mezőket és a sémában rejlő lehetőségeket.

Az online-számla adatszolgáltatás alaposan megváltoztatja a számlázási folyamatokat. Hatással lehet az áfa-bevallás készítési folyamatra, az adóellenőrzésekre és arra, hogy miként dolgozzuk fel a számlákat.

Az adódigitalizáció nem csak kötelezettség, hanem egyben lehetőség is, rengeteg adó automatizációs lehetőséggel. Az előadás utolsó fejezetében bemutatásra kerülnek különböző konkrét szoftverek, amelyek segítségével lehet automatizálni az áfa bevallás elkészítésének folyamatát.

NAV ONLINE SZÁMLA ADATSZOLGÁLTATÁSI KÖTELEZETTSÉG 2020. JÚLIUS 1-TŐL!

2018. júliusától életbe lépett a NAV Online Számla Adatszolgáltatás, melynek lényege az, hogy a kiállított számlákat az eladónak le kellett jelentenie, amennyiben annak ÁFA tartalma elérte a 100.000 Ft összeghatárt és a vevő magyarországi cég volt. Ezt a funkciót az online számlázó rendszerek kényelmi okokból automatizálták, vagyis a lejelentés a számla gépi kiállításakor megtörtént, az eladónak csak a kézi számláit kellett a NAV felületén egyesével bepötyögni, melyre egyébként 5 nap határidőt kaptak.

Részletekért kattintson blogunkra:

 

Nézzen bele előadásunkba, amelyben részletesen bemutatjuk a 2020. július 1-től hatályos legfontosabb számlázási tudnivalókat nagyvállalkozások részére:

Tájékozódjon hiteles szakembertől és hallgassa meg a teljes, 3 és fél órás előadást az alábbi Jelentkezés gombra kattintva:

 
HELYSZÍN
ONLINE - SAMLING E-LEARNING RENDSZER

 

RÉSZVÉTELI DÍJ
14 000 Ft
(+27% ÁFA)
17 780 Ft

A jelentkezést és fizetést követően egy felhasználónév és jelszó segítségével tud belépni zárt E-learning rendszerünkbe, ahol online módon tudja megnézni az előadást, 2020. december 31-ig.

 

Amiről az előadáson szó lesz: 

  • Számlázóprogrammal szemben támasztott követelmények,
  • Előlegszámla, részszámla, végszámla, helyesbítő számla, sztornó számla, számla közötti különbségek,
  • Számla tartalma és az adatszolgáltatás tartalma. NAV XSD 2.0 verziója,
  • Időpontok a számlán. Teljesítés időpontja. Időszakos elszámolás,
  • Adminisztratív tennivalók,
  • XSD 2.0 - lekérdezési lehetőségek,
  • Adódigitalizációban rejlő lehetőségek,
  • Számla korrekciók,
  • Járulékosan kapcsolódó költségek és az adatszolgáltatásuk.
 
Hírlevél Olvasóink nemcsak mindig időben értesülnek legújabb képzéseinkről és általános kedvezményeinkről, hanem kizárólagosan nekik szóló kedvezményeinkben is részesülnek!
 

Képzés adatai

Képzés hivatalos neve Számlázás 2020-ban nagy vállalkozásoknak - E-Learning
Képzés típusa távoktatás (e-learning)
Óraszám 4 óra
Oktatók Sztankó Dániel
Képzésfelelős Ecsédi-Dandóci Edit,
Lakos Péter
Eseménynaptár
Információ: