Pályázatíró képzés elvégzése
akár 1 hónap alatt!

 

Ha szeretné rövid idő alatt
          - elsajátítani a pályázatírói alapismereteket
          - vagy szeretne pályázatíróként elhelyezkedni,

akkor pályázatírói képzésünk Önnek szól!
 
 
A pályázatok jelentősége:

Az üzleti élet szereplőinek versenyképesség-növelésében, de a non-profit szervezetek tevékenységének elősegítésében is fontos szerepet kapnak a hazai és uniós forrásoknak. Ezekhez a forrásokhoz pályázatok útján, alaposan megtervezett projektötletekkel lehet csak sikeres a hozzéférés.

Az Európai Unió alapvető célkitűzése, hogy csökkentse a tagországok közötti fejlettségi különbségeket, támogassa a kevésbé fejlett régiók felzárkózását. A pályázatok lehetővé teszik a foglalkoztatási mutatók javítását, az infrastruktúra fejlesztését, a fenntartható fejlődés támogatását, és javítják a munkavállalók alkalmazkodóképességét.

 

A pályázatíró szerepe:

Képzésünk elvégzői olyan ismeretek, technikákat és gyakorlati tudást szereznek, amelyekkel sikeresen készíthetik el a hazai és az EU által kiírt pályázatokat.

Magyarországra az aktuális uniós ciklusban kb. 8 000 milliárd Ft támogatás érkezik - ez óriási összeg, melyből a fejlesztések a kiváló ötletek és projektek révén valósulhatnak meg. Az pedig, hogy milyen projektek válhatnak valóra, elsősorban a pályázatíró tudásán és rátermettségén múlik  szerezze meg Ön is a tudást ehhez!

 

Amikre biztosan választ kap képzésünkön:

  • Milyen kompetenciák szükségesek egy pályázatírónak? 
  • Mi kell ahhoz, hogy pályázatíróként sikeresek legyünk? 
  • Milyen pályázati források léteznek? 
  • Milyen elemekből áll egy pályázat? 
  • Hogyan kell használni a pályázati felületeket? 
  • Hogyan történik a pályázati pénzek elszámolása? 

 

Videóink segítségével az alapfogalmakon kívül megismerkedhet a pályázatírás rendszereivel, valamint a pályázatírás alapelveivel is.
A konzultáció során felteheti az elhangzottakkal kapcsolatos kérdéseit, és minden kapcsolódó kérdését, problémáját megbeszélheti a téma szakértőjével és oktatójával

 

Az e-learning videós oktatóanyag és a konzultáció tematikája

Pályázatírás alapjai (444 perc videós tananyag) 

21 Blokk - 21 videó - 21 feladat - 21 érdekesség - 21 teszt (336 teszt kérdés) - 2 modulzáró teszt - 1 tanfolyami záróvizsga - 1 benyújtandó vizsgapályázat

1. Modul (229 perc)                                                                                                                                           

I. Blokk: Bevezető

A bevezetésben bemutatásra kerül a tanfolyam célja, hogy működik az időbeosztás, hol található és hogyan érhető el a tananyag, milyen részekből áll össze a tartalomjegyzék, hogyan halad a tanulás, mi a vizsgák menete, és hogy hogyan működik a tanulási felület a Google Tanteremben.

II. Blokk: Alapinformációk 

A pályázati alapinformációk blokkban megtudhatja, hogy miért van szükség a piacon a pályázatíróra, hogy néz ki a piac, kik a szereplői, honnan van pénz a piacon.
Megismerheti a pályázatíró alapvető tulajdonságait, a vele szembeni elvárásokat, a munkáját, a munka kihívásait és a jövedelemszerzés kialakult típusait.  
 

III. - VII. Blokk: Alapfogalmak

5 blokkon keresztül részletes megtárgyalásra kerül, és ahol kell, példákon keresztül is láthatja, hogy mely fogalom mit jelent a pályázatírás fogalomkörében. 

VIII. - X. Blokk: Pályázatkiírás

VIII. Blokk: Ebben a blokkban megismerkedhet egy konkrét NEA (Nemzeti Együttműködési Alap) Pályázati kiírással. Részletesen átbeszélésre kerülnek a fogalmak, hogy mi mit jelent, mire kell nagyon odafigyelni. 
(Azért került kiválasztásra a tanuláshoz egy civil pályázatot, mert itt jól lehet gyakorolni a kreatív írást, de még viszonylag egyszerűbb maga a pályázat.)

IX. Blokk: Megismerkedhet azzal, hogy mi egy pályázat támogatási formája és mértéke, milyen elszámolható költségek vannak, és hogyan, miféle módon kell benyújtani a pályázatot, továbbá milyen feltételei vannak a befogadásnak. 

X. Blokk: Milyen támogatási döntéshozatal születhet, hogyan történik a támogatás folyósítása, hogyan kell egy beszámolót elkészíteni, hogyan zajlik egy ellenőrzés és egy lezárás? 

XI. Blokk:  Pályázati útmutató

Pályázati útmutató – a NEA pályázati kiírás mellékletét képező útmutató részletes megismerése, átbeszélése és a fogalmak részletes elmagyarázása. 

Modulzáró vizsga

 

 

2. Modul (238 perc)

XII. Blokk:  A pályázatíró legfontosabb eszközei

Megismeri azokat az eszközöket, technikai fogásokat, amik a pályázatíráshoz elengedhetetlenek.  

XIII. Blokk:  Pályázati minta - A költségvetés a pályázat "lelke"

Mely eszközöket használva válhat sikeres pályázatíróvá? Megtanulhatja, hogyan kell elkészíteni egy pályázati mintát, ami alapja lehet a jövőbeni pályázatainak. Miért olyan fontos egy jó költségvetés elkészítése egy pályázatírás során?  

XIV. Blokk:  NIR pályázati felület használata a gyakorlatban

Megismeri a NIR (Nemzetpolitikai Informatikai Rendszer) használatát a gyakorlatban is egy pályázaton keresztül. Mit és hogyan kell kitölteni, hogy feltöltésre kerüljön a megírt pályázat?  

XV. Blokk: Pályázati minta véglegesítése

Megtanulhatja egy korábbi blokkban ismertetett kulcs-memó és pályázati minta teljessé tételéhez szükséges kiegészítéseket - a dokumentum készítő véglegesítése a cél.   

XVI. Blokk: A pályázatírás alapszabályai

Megismerheti a pályázatírás 4 alapszabályát, amik a legfontosabbak, hogy sikeres pályázatot írjon és sikeres pályázatíró legyen. Megismerheti mik a legnagyobb problémák, amik ilyenkor felmerülhetnek, és milyen megoldások léteznek erre.  

XVII. Blokk:  A pályázatírás kulcsmondatai és eszközei

Megismerkedhet a pályázat kiírójának/bírálójának bb motivációival, mivel tűnhet ki az Ön által megírt pályázat a többi pályázat közül.  

XVIII. Blokk: Tipikus hibák a pályázatokban

Bemutatásra kerülnek a tipikus hibák, amelyekre, ha kellően odafigyel, formailag tökéletes pályázatot fog benyújtani.  

XIX. Blokk: Pályázati elszámolás

Megtudhatja, hogyan és mikor zajlanak a pályázati elszámolások, a dokumentáció pótlását hogyan kell teljesíteni, ha szükséges 

XX. Blokk:  Pályázati források

Arról lesz szó, hogy hol találja az Európai Unió által kiírt pályázatokat, és hogyan lehet azokat közvetlenül megpályázni.  

XXI. Blokk: EU-s pályázati felületek, Összefoglaló

Végül megismerkedhet azokkal az információs és pályázati felületekkel, amik kifejezetten az EU-s pályázatok kitöltését/beadását segíti. Összefoglalót kap a tanultakról. 

Modulzáróvizsga

 

Konzultáció: 

 E-learning videók/tanultak átbeszélése. Résztvevők kérdései, tanácsadás helyzetre, egyénre szabva.

 

Tanfolyami záróvizsga

 

A tananyag meghallgatásához szükséges felhasználói jogosultságokat csakis kizárólag a képzésben résztvevők használhatják. A képzésekhez kapcsolódó írásos és egyéb (elektronikus) anyagok szerzői joga a Sämling Kft. tulajdonát képezik, ezért azok sokszorosítása, terjesztése, harmadik fél részére történő átadása-, valamint a konzultáción video- hang és egyéb felvételek rögzítése tilos. 

 


Képzési forma
E-learning videós tananyag és teszt + konzultáció
A tananyag önálló feldolgozása után élő, online konzultációs lehetőséget biztosítunk az oktatóval. Az e-learning videós tananyaghoz 3 hónapig folyamatosan hozzáférhet, így többször is végignézheti. 
A képzés  elvégzéséről Tanúsítványt kap, melynek feltételei:
        - 2 modulzáró teszt legalább 80%-os teljesítése,
        - 1 pályázati anyag benyújtása, és annak megfelelő minősítése oktató által.

Az e-learning videós tananyok meghallgatásán, illetve a konzultációs időn kívül még legalább 3 órát vesz igénybe a feladatok kidolgozása. Így a teljes tematika 10 óra.

 

Alapozza meg pályázatírás ismereteit kényelmesen és hatékonyan, e-learning videós tananyagunkon keresztül!

 

 

 

 

RÉSZVÉTELI DÍJ

118 872 Ft (93 600 Ft+ Áfa) helyett most bevezető áron

csak 80 772 Ft (63 600 Ft +Áfa)

 

 

 

KEDVEZMÉNYEK
Speciális kedvezmény a Profession.hu Prémium előfizetőinek (fizetett partneri együttműködés alapján).

 

Képzés adatai

Képzés hivatalos neve Pályázatírás alapjai
Képzés típusa távoktatás (e-learning)
Oktatók Török Péter
Eseménynaptár
Információ: