Adatvédelem és adatnyilvánosság a közbeszerzésben

Megújult blended képzésünk során a tananyag általános elméleti részét először e-learning formában sajátíthatja el. A videó megtekintése után egy fél napos személyes konzultáció keretein belül, feldolgozásra kerül a tananyag további része, melyet online vagy tantermi formában hirdetünk meg.

Az Alkotmánybíróság és a közadatperekben eljáró bíróságok gyakorlata a korábbinál jóval szélesebbre tárta azt az adatkört, amelyet az állam, de a vele kapcsolódó magánszemélyek- és szervezetek kötelesek a nyilvánosság elé tárni. Emellett az Európai Unió általános adatvédelmi rendelete, azaz a GDPR alkalmazása is számos értelmezési kérdést vet fel a közérdekből nyilvános személyes adatok sorsával, azok közzétételével, terjeszthetőségével kapcsolatban.

2016. január 1-jén hatályba léptek a  2011-es Infotörvény első komoly módosításának új szabályai, amelyek fontos kérdésekben alakítják át az átláthatósági szabályokat. Az alkalmazandó követelmények pontos ismerete és alkalmazása hozzásegít egy a szervezet által kezelt bizalmas információk megvédésére is alkalmas gyakorlat kialakításához.

Szeretne kiterjedő képet kapni, egyben megismerni a hatósági és bírói gyakorlatot?


Amiről szó lesz:

 • a közbeszerzésekkel és üzleti információkkal összefüggő közérdekű és a közérdekből nyilvános adatok nyilvánosságára vonatkozó szabályairól
 • az alkotmányossági követelményekről,
 • a GDPR-ról,
 • az Infotörvényről,
 • a közbeszerzési törvényről,
 • a koncessziós törvényről,
 • a közadatok üzleti célú újrafelhasználására vonatkozó szabályairól,
 • valamint a közpénzekből nyújtott támogatások és a köztulajdonban álló gazdasági társaságok speciális átláthatósági szabályairól.

Amennyiben szeretne emlékeztető e-mailt kapni a képzésről, kattintson az alábbi gombra!


Mire kap választ a képzésen?

 • Mit fogad el a Bíróság és a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság gyakorlata az üzleti titok védelmére alapozott adatkezelői megtagadások közül, és mit utasít el?
 • Mit tehetnek és mit nem tehetnek jogszerűen az Ön szervezete által nyilvánosságra hozott és kiadott adatokkal mások?
 • Mely szervek és milyen jogkörrel vizsgálhatják, hogy az Ön szervezete eleget tesz-e a nyilvánossági követelményeknek?
 • Üzleti titkot érintő vagy más, összetett adatperekben a bíróság előtt anélkül is bizonyíthatja a per tárgyát képező dokumentumokkal az adatkezelő a megtagadás jogszerűségét, hogy azt az adatkérő megismerhetné?
 • Mikor tagadható meg a gazdálkodás számlaszintű ellenőrzését célzó adatkezelés?
 • Mit kell adatkérés esetén ingyen kiadni, mit költségtérítéssel, és minek a kiadása tagadható meg?
 • Mekkora költségtérítést lehet adatok kiadásáért jogszerűen és jóhiszeműen elkérni?
 • Ki kell-e adni a közbeszerzési ajánlatkérőnek azt az adatot, amelyet az ajánlatkérő üzleti titokként jelölt meg?
 • Ha az állam egy piaci szereplőnek engedélyt ad közérdekű adatok üzleti célú újrafelhasználására, akkor annak megtörténtét azonos feltételek mellett mások is követelhetik?
 • Milyen formai követelmények támaszthatóak az adatigénylés teljesítésével szemben?
 • Hogyan érdemes kezelni a fizikailag valóban teljesíthetetlen vagy egyébként zaklató jellegű adatigényléseket?

Szeretne többet megtudni az előadásról? Nézze meg oktatónkkal készített bemutató videónkat!


A képzés díja   Kedvezmények

47.300 Ft + Áfa

60.071 Ft

 

8%     Hírlevélre történő feliratkozás esetén

12%  2 együttes - 2 fő vagy 2 különböző képzésre történő jelentkezés esetén

15%  3 együttes jelentkezés - 3 vagy több fő, egy vagy akár több különböző képzésre történő együttes jelentkezés esetén

20%  Könyvelők.hu weblap előfizetőinek

Speciális kedvezmény Profession.hu Prémium előfizetőinek (Fizetett partneri együttműködés alapján)

A részvételi díj tartalmazza az e-learning videót és a 3 órás konzultációt, a segédanyagot és a tanúsítványt.   A kedvezmények nem összevonhatóak, minden esetben az Önnek járó legmagasabbat vesszük figyelembe!

 


Képzésünk:

 • Interaktív

A résztvevőknek természetesen folyamatos lehetőségük van a saját szakmai területüket/érdeklődési körüket érintő kérdések felvetésére. Konzultációs lehetőséget is biztosítunk a szünetekben! 

 • Gyakorlatorientált

A jogi háttér áttekintése mellett gyakorlati példák, megtörtént esetek és a résztvevők által hozott problémák közös elemzése segíti a szabályok értelmezését. A megszerzett elméleti tudás gyakorlatba való átültetését feladatokkal (pl. formalevelekkel és mintaszabályzat-szövegekkel) segítjük elő.

 • Aktualizált tartalom

A tananyagot a piaci és törvényi változásoknak megfelelően, az aktuális jogszabályi követelményekre építve folyamatosan aktualizáljuk, esettanulmányainkat pedig a résztvevők igényeihez válogatjuk.


Képzésünket kihelyezett formában is szívesen megszervezzük, az Önök egyedi igényei szerint. Töltse ki az alábbi űrlapot és kérjen cégreszabott, egyedi árajánlatot.


Prémium partnereink
 

Munkajogászt, könyvelőt, pénzügyi szakértőt keres, vagy csak egy tanácsadásra van szüksége?

Kattintson a képre és tekintse meg partnereink bemutatkozóját!


Hírlevél Olvasóink nemcsak mindig időben értesülnek legújabb képzéseinkről és általános  kedvezményeinkről, hanem kizárólagosan nekik szóló kedvezményeinkben is részesülnek!

Képzés adatai

Képzés hivatalos neve Adatvédelem és adatnyilvánosság a közbeszerzésben
Képzés típusa online (live)
Oktatók dr. Sepsi Tibor
A képzés elvégzésével megszerezhető dokumentum Adatvédelem és adatnyilvánosság a közbeszerzésben képzés elvégzéséről szóló tanúsítvány.
Képzés célja Átfogó, de gyakorlatorientált eligazítást ad a közpénzek felhasználására, az állami támogatásokra, valamint az állami és önkormányzati szférával kötött magánjogi szerződésekre vonatkozó közzétételi és nyilvánossági követelményekről.
Kihelyezett formában elérhető igen
Eseménynaptár
Információ: