ELSŐSEGÉLYNYÚJTÁS KÉPZÉSEINK

 

Az életmentés népszerűsítése társadalmi érdek. Évente egymillió mentőhívást fogad a Mentőszolgálat és mintegy 40 ezer honfitársunk élete lenne megmenthető néhány egyszerű beavatkozással.

Szeretnénk minél szélesebb körben támogatott, minőségi oktatást nyújtani, hogy ezáltal az elkerülhető haláleseteket bárki megakadályozhassa.

 

Miért halnak meg ilyen sokan szívrohamban Magyarországon?

 

Évente átlagosan 15 ezer beteget kezelnek szívinfarktussal a magyar kórházakban, mégis közel 40%-uk, mintegy hatezer ember belehal a betegségbe. Ennek nem így kellene lennie, hisz az elmúlt évtizedekben új kezelési módszerek és technikák jelentek meg, és Magyarországon is komoly beruházások történtek a korszerű szívkatéteres kezelés széleskörű megteremtése érdekében. Kutatásunk az elmúlt években felmérte, hogy mit tudunk a szívinfarktusról, és mennyire korán tudjuk felismerni annak tüneteit. Az eredmények rávilágítottak arra, hogy ma Magyarországon hosszú ideig várunk az orvosi segítségkéréssel, ami az életünkbe is kerülhet. Pedig világszintű orvostechnikai eszközök állnak rendelkezésre a szívinfarktus gyógyításában, de ha későn fordulunk orvoshoz, akkor jelentősen csökkennek a túlélési esélyeink.

 

 

 

A jelenlegi lakossági statisztikák szerint, egy váratlanul jelentkező egészségromlás esetén mindössze a bajbajutottak alig 10 % - a részesül megfelelő elsősegélynyújtásban a mentők kiérkezéséig. A problémát többségében az jelenti, hogy egészségügyi alapképzettséggel nem rendelkezők közül a legtöbben nem mernek, vagy épp nem megfelelően szereztek ismereteket az esetleges vészhelyzetek ellátására.

Képzéseink célja, hogy oktatásaink jól elsajátíthatóak és gyakorlatorientáltak legyenek, hogy a későbbi helyzetekben bátran merjen mindenki segíteni embertársain.  


Elsősegélynyújtás képzési kínálatunk:

     

Elsősegélynyújtás képzésünk

A munkahelyi elsősegélynyújtóknak köszönhetően – rosszullétnél, balesetnél – az egészségkárosodás mértéke csökkenthető, illetve növekedése megállítható. A munkáltató ezzel nemcsak törvényi kötelezettségeinek tesz eleget, hanem kiképzett munkatársainak segítségével ÉLETET MENTHET! Tovább >>

 

Életmentő

A hirtelen szívhalál gyakori halálok Magyarországon, hátterében a szív fejlődési rendellenesség vagy koszorúér-betegség miatt fellépő remegése áll. A hirtelen szívhalálra hajlamosítanak: a kialakult, akár tünetmentes szívbetegség, a szív és érrendszeri kockázati tényezők megléte. A 4 percen belül megkezdett újraélesztés és defibrillálás az életet visszahozhatja. Tovább >>

 

Ha Ön is a legmegbízhatóbb cégtől szeretné beszerezni cégéhez a defiibrillátort, vagy bármilyen más orvostechnikai eszközt, keresse bizalommal a Rextra Kft.-t!

 

A hirtelen szívhalál Magyarországon vezető halálok. A keringésmegállást követő néhány perc sorsdöntő. 

Minden segítség nélkül eltelt perccel kb. 10%-kal csökken az életben maradás esélye, ezért kiemelkedően fontos a korai mentőhívás, és az újraélesztés megkezdése. Az újraélesztés – vagyis a gyorsan és kellő erősséggel kivitelezett mellkaskompresszió és a befúvásos lélegeztetés – egy egyszerű, eszköz nélküli, könnyen elsajátítható mozdulatsor, mellyel bárki (egészségügyi képzettséggel nem rendelkező személy is!) érdemben segíthet keringésmegállás esetén. A módszer ugyanúgy alkalmazható felnőtt és gyermek ellátása esetén is.

Az azonnal megkezdett, és a mentők megérkezéséig folyamatosan végzett újraélesztés (30 mellkaskompresszió: 2 befúvás felváltva) lényegesen megnöveli a túlélés esélyét.

 

Képzéseinket kihelyezett formában szervezzük meg, az Önök egyedi igényei szerint.

Kérjük vegye fel a kapcsolatot képzés felelősünkkel az alábbi gombra kattintva:

 

Miért válasszon minket?

 

  • Mert oktatási eszközeink a legmodernebbek közül kerülnek ki és mindig kifogástalan állapotban vannak,
  • Mert oktatónk, Buvár Mariann, diplomás ápoló, mentőápoló és elsősegélynyújtás oktató,
  • Mert az oktatási tematika a legfrissebb irányelvek alapján van összeállítva és az oktatás során nagy hangsúlyt kap az interaktív együttműködés, gyakorlás,
  • Mert az általunk kiállított tanúsítványt a Munkavédelem és Foglalkoztatás-felügyelet is elfogadja.

 

A Sämling Kft. célkitűzése, hogy elősegítse azokat a kezdeményezéseket, melyek a hirtelen bekövetkező keringésmegállás túlélését javítják. Ez a célkitűzés egybevág a Vadmálna Egyesület (Adószáma: 18735343-1-13) oktatói tevékenységével.

 

 

Munkajogászt, könyvelőt, pénzügyi szakértőt keres, vagy csak egy tanácsadásra van szüksége?

Kattintson a képre és tekintse meg partnereink bemutatkozóját!


Hírlevél Olvasóink nemcsak mindig időben értesülnek legújabb képzéseinkről és általános kedvezményeinkről, hanem kizárólagosan nekik szóló kedvezményeinkben is részesülnek!