Üzleti Excel képzések Szint Szükséges ismeretek Főbb témakörök

Excel alapozó

2 nap / 16 tanóra

Alapszintű Alapvető
számítógépes ismeretek
Bevezetés az Excel programba és működésébe, alapvető Excel funkciók és függvények, adattípusok, formázási lehetőségek, gyorsbillentyűk, feltételes formázás, grafikonok, tippek és trükkök, beszúrható elemek, műveletek munkalapokkal
Excel rutinok
és függvények
1 nap/ 8 tanóra
 Felhasználói Alapvető
Excel ismeretek

 

Munkaterület beállítások, munkalapok, munkafüzetek, adattáblák, szűrések, sor és oszloprendezések, képletek használata, hivatkozások, részösszegek, feltételes formázás, grafikonok, tippek és trükkök, valamint kb. 20 db leghasznosabb függvény.

 

Excel kimutatások
Pivot-tábla
1 nap/ 8 tanóra
Felhasználói Alapvető
Excel ismeretek

 

Adatelőkészítés, kimutatások felépítése és létrehozása, értékmezők, szűrők, stílusok, csoportosítás, számított mező és tétel, statisztikák, adatlisták és adatbázisok kezelése. Power Pivot bemutató.

 

Excel Power Pivot

1 nap/ 8 tanóra

Haladó Gyakorlott Excel felhasználóknak

A kimutatáskészítés haladóbb megoldási lehetőségei, kifejezetten azoknak, akik több adattáblával és forrással dolgoznak.

Excel alap és középhaladó

2 nap / 16 tanóra

Felhasználói Alapvető
Excel ismeretek

Magabiztos alapismeretek elsajátítása, majd kimutatáskészítés alapjai és használati lehetősége, valamint haladóbb függvényhasználati ismeretek. (Tematika a rutinok, Pivot és függvények alapján)

Excel könyvelőknek
1 nap/ 8 tanóra
Haladó Alapvető Excel ismeretek
vagy a Rutinok és függvények workshop elvégzése

 

 A workshop során olyan feladatokra kívánunk hatékony Excel megoldásokat nyújtani, amelyeket adózási és számviteli szakértők közreműködésével térképeztünk fel és legfőképpen az online integrált könyvelői szoftverek bevezetéséből adódnak.

 

Dashboard

1 nap/ 8 tanóra

Haladó Gyakorlott Excel
felhasználóknak

Dashboard összeállítása Pivot-tábla és grafikonok segítségével, adatok importálása Power Query segítségével, Dashboard összekapcsolása PowerPoint prezentációval.

Excel függvények+
1 nap/ 8 tanóra
Haladó Függvények használata és Alapvető Excel ismeretek

 

Képletek, hivatkozások, függvények használata és azok összefűzése. Statisztikai, logikai, feltételes, mátrix, pénzügyi, dátum és időfüggvények. Gyakorlati példák és egyedi megoldások függvényekkel.

 

Excel felsőfokon
1 nap/ 8 tanóra
Haladó Gyakorlott Excel
felhasználóknak

 

Magas szintű adatkezelési és elemzési technikák, adatlisták, speciális diagrammok és képletek, hibakezelés, védelmi lehetőségek, több felhasználós környezet, makró rögzítés... stb.

 

Excel makróhasználat
(ALAPOZÓ és GYAKORLÓ NAP)
2 nap/ 16 tanóra

 

Haladó Haladó Excel
ismeretek, vagy
Excel felsőfokon oktatáson
való részvétel

 

Makróhasználat alapok, bevezető a Visual Basic (VBA) programozásba, cella és munkalap műveletek, változók, ciklusok, feltételek, gyakran használt utasítások és mintaprogramok, saját makró készítés.