Excel tippek

A legjobb tippünk: iratkozzon fel Excel témájú hírlevelünkre, és megtekintheti a korábbi tippeket is, valamint rendszeresen új Excel tippekel gazdagíthatja tudását!

 

Excel sablonok használati lehetősége 
Megmutatjuk, milyen hasznos műveletek végezhetőek a sablonok, ebben az esetben a költségvetési sablon használatával. Amikor új munkalapot nyitunk meg, az Excel munkafüzet felső harmadában láthatunk javaslatokat arra vonatkozóan milyen sablonokat használhatunk aktuális munkafüzetünkben. A további lehetőségre kattintva megkaphatjuk a teljes sablonkészletet.

Mi most a költségvetésit választottuk ki, ahol a megadott adatok alapján az Excel nyomon követi a tervezett és tényleges bevételeket és kiadásokat. A mi dolgunk csupán annyi, hogy rendszeresen vezessük ezt a táblázatot, amiben minden számunkra szükséges számítási függvény már beillesztésre került.

A HAELSŐIGAZ függvénnyel mutattuk be a videónkban azt, hogy hogyan állíthatunk be szöveges üzeneteket akár a kiadásaink alapján történő visszajelzésre, vagy bármilyen figyelmeztető üzenetre vonatkozóan ami számunkra fontos lehet. Ez a függvény az egybeágyazott HA függvények egyszerűsített, tovább fejlesztett módja, mivel itt csak azokat a feltételeket elégséges megadnunk, ha az állításunk IGAZ feltétele teljesül.

Pl.: HAELSŐIGAZ(A1=1;"Első szint";A1=2;"Második szint")

Az egybeágyazott HA függvények esetén oda kell figyelnünk az állítás HAMIS voltára is.

A HAELSŐIGAZ függvény az MS Office 2019-es verziójában, illetve az Office 365-ben elérhető. Korábbi verziókban az egybeágyazott HA függvények megoldást alkalmazzuk.

A folyamat megtekintéséhez kattintson az alábbi videóra.

 

 

Szeretne további tippeket?
Iratkozzon fel Excel témájú hírlevelünkre,
és rendszeresen új excel tippekel gazdagíthatja tudását!

Fejlessze tudását, további hasznos trükkökkel! Már egy nap alatt jelentősen növelheti hatékonyságát Excel képzéseinken.