Kulcsár Angéla vagyok, eredeti végzettségem idegenforgalmi közgazdász. 2014-ben kaptam egy lehetőséget, kihívást, melyet elfogadtam, így közel tíz éve Scrum Masterként támogatok csapatokat, szervezeteket. 

Munkáim során dolgoztam kis szoftverfejlesztő cégnél egyedüli Scrum Masterként,  valódi Scrum keretrendszerben, ahol minden adott volt ahhoz, hogy helyesen vezessük be és alkalmazzuk az akkor még újdonságnak számító Scrumot. Később kiváló Scrum Master-csapatban a skálázott agilis módszereket sajátítottam el (LeSS, SAFe), miközben feladataim közé tartozott egy-két szoftverfejlesztő csapat és a projektvezetés támogatása is.

Hat év SM-gyakorlattal csatlakoztam a Magyar Telekom agilis transzformációjához, ahol a pénzügyi területet segítettem.  Kezdetben újonnan induló csapatok mellett dolgoztam, közben zseniális agilis szakemberektől tanulhattam. Agilis coachként részt vettem a szervezeti struktúra kialakításában, vezetőtámogatásban, workshopok és tréningek szervezésében és megtartásában. Az OKR módszertan bevezetésével a célkitűzési stratégia csapat szintű lebontásában is közreműködtem.

Jelenleg a ZDI Hungary Kft.-ben számomra új területen (healthcare), ám visszatérve a Scrum Master hivatáshoz, ismét szoftverfejlesztő csapatokat támogatok, valamint a német és a magyar ZDI szintjén Scrum and Agile Project Coachként szolgálom a Scrum Master közösséget.