Budai Gergely

Bemutatkozás


készségfejlesztő tréner, tanácsadó, előadó

Pszichológiai és közgazdaságtudományi tanulmányok mellett felsőfokú tréner-tanácsadó oklevelet is szerzett, diplomáciai szakmai tapasztalatra is szert tett Brüsszelben az Európai Parlament magyarországi külképviseletén, illetve idehaza a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium EU Koordinációs Főosztályán, de részt vett kulturális antropológiai kutatásokban is.

Tanulmányai mellett dolgozott innovációs projektmenedzserként, nagyértékű ingatlanok értékesítőjeként, dokumentumfilmsorozatok co-producereként és rendezvényszervezőként is, tréneri képzése után viszont jellemzően ezen a területen folytatta tevékenységét. Független trénerként dolgozott pár évig, majd elfogadta a Nokia Magyarország ajánlatát és a magyarországi Nokia Academy trénere lett. Itt egy év után közép-európai regionális soft-skill mastertrainerré vált, ekkor 9 ország trénereinek készségfejlesztéséért lett felelős.

A Nokiától kilépve ismét független trénerként és tanácsadóként dolgozik, magyar és angol nyelven tart tréningeket, jellemzően multinacionális vállalatoknak, részt vesz a magyar ssc-szektor képzésfejlesztésében, és nemzetközi HR-orientácójú felnőttképzéseken oktat. A BrainExpress Innovation, a Gestamp Hungária, a Property Hungary és a Lufthansa Systems Hungária stratégiai külső tréner partnere.

A képzések, oktatások mellett vezetői és life-coachinggal is foglalkozik, emellett saját életmódfejlesztési központot hozott létre, és vezet Budapest központjában.

 

Képzéseink, amelyeken Gergő oktat:

HR basic képzés

HR felsőfokon

Assessment Center

AC gyakorlati nap

 

MIÉRT CSINÁLOM?

Van bennem egy mély meggyőződés azzal kapcsolatban, hogy az emberek közötti konfliktusok, a szervezeteken, csoportokon belüli problémák a tudatosság hiányából fakadnak. Ezt tapasztalom a magánéletben, ezt tapasztalom a munka területén is.

Nem látjuk hogy mit is teszünk, hogyan tesszük azt, és hogy ezek milyen következményekkel járnak. Odafigyelünk a feladatokra, de nem értjük igazán a megfelelő módokat. Küzdünk és összeakadunk másokkal, mert a látásmódunk megmarad egy alacsony szinten, és elhisszük azt, amit az ütközések hatására a védekező mechanizmusaink sugallnak. Ami pedig csak szétfelé visz, nem össze, az eredmények hanyatlása felé visz, nem pedig a szinergia felé. Bezárkózás felé a nyitottság helyett, ami pedig a kulcsa az életképességnek mind szervezeti, mind egyéni szinten.

Azt tapasztalom a munkám során, hogy az első, igazi lépés az eredmények, boldogabb, sikeresebb működés felé az ébredés arra, hogy mit is csinálunk, és hogy mit is kellene ehelyett. Amikor automatizmusaink helyett a tudatosság tere jelenik meg a cselekedeteinkben, a kommunikációnkban, az együttműködési rendszereinkben, cselekvéseinkben. Örök motivációt jelent ezekben a folyamatokban benne lenni, és hiába a megértés, mégis mindig más minden szituáció, egyéni/szervezeti helyzet, ekképp mindig friss tud maradni számomra ez a tevékenység. Sosem lehet megunni az ébredéseket végigkísérni, és talpra segíteni aki innentől a saját lábán akar előrehaladni az eddigi szabott pályás, körben haladó mozgójárda helyett.

Hiszek abban, hogy lehet ébreszteni, és hogy mindenkit meg lehet utána tanítani az önjáró éber működésre, és ez igazából a dolgunk.

 

HOGYAN TESZEM MINDEZT?

Az ún. „őrült bölcsességben” hiszek. Abban, hogy akár szervezetekről, csapatokról vagy egyénekről van szó, mindig az adott aktorok, helyzet, környezet és elvárásfelhő határozza meg, hogy mit és hogyan kell lépni, néha szelíden - néha akár radikálisan. Abban hiszek, hogy potenciált, megértésből fakadó alkalmazkodóképességet, belső hitet kell építeni, valódi válaszkészséget a kihívásokra, és akkor valódi fejlesztést végzünk, nem csak itt-ott besegítünk, és egy idő után elakadnak nélkülünk a dolgok.

A jelenre kell válaszolni, és igyekszem ennek módjait megtalálni, feltérképezni, és ezt a látásmódot, ismereteket átadni.

Pszichológiai (https://www.ttk.mta.hu/intezetek/kognitiv-idegtudomanyi-es-pszichologiai-intezet)

közgazdasági (https://www.zskf.hu/kepzesek/olvas/permalink:nemzetkozi-gazdalkodas-alapszak) és

diplomáciai (https://www.uni-corvinus.hu/index.php?id=21438) tanulmányaim segítenek a gyakorlati és elméleti alapvetésekben, szerteágazó szakmai és oktatási tevékenységem pedig a gyakorlati megvalósítás során

 

HOL ÉS MIT CSINÁLOK?

Jellemzően készségfejlesztő tréningeket tartok, magyar és angol nyelven, de oktatok felnőttképzésben és coaching folyamatokban is részt veszek. Emellett egyéb területeken is rendelkezem szakmai tapasztalattal, tevékenységgel:

Soft-skill trainingek - jellemzően multinacionális vállalatoknál, főleg SSC-knél

Vezetői és life-coaching

Trainer képzés (Nokia Academy)

HR-képzés (European Business School London)

Pedagógus képzés (Menedzser Praxis, BME)

Kreatív ügynökségi tevékenység (PlotPoint, BrainExpress)

Szakértők, EP Bizottsági tanácsadók kiválasztása (Gazdasági és Közlekedési Minisztérium EU Koordinációs Főosztálya)

Innovációs projektmenedzsment (TeTT Consult)

Nagyértékű ingatlanok értékesítése (Sol Oriens)

Dokumentumfilmsorozatok co-producerelése (MTV, DunaTV)