Dr. Kovács Ferenc

Bemutatkozás


Dr. Kovács Ferenc 2000-ben végzett jogászként az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. A diploma megszerzését követően azonnal az állami adóhatóságnál helyezkedett el, fő szakterülete az adóeljárás, az adóigazgatás volt, továbbá az elektronikus bevallás, elektronikus számlázás magyarországi bevezetésének jogi támogatása is feladatai közé tartozott. A munka mellett 2003-ban megszerezte az adótanácsadói, 2004-ben a nemzetközi adószakértői, 2012-14 között a további 3 okleveles adószakértői végzettséget. 12 évnyi adóhatósági tapasztalatszerzést követően a piaci szférában helyezkedett el, adószakértőként képviseli az ügyfeleket az adóhatóság előtt, illetve (ügyvédi irodával együttműködve) a bíróságon.

2003 óta tart oktatásokat elsősorban adóeljárási témakörökben, továbbá az adótanácsadói képzéseken, mérlegképes könyvelői továbbképzéseken is hallhatók előadásai. Az oktatás mellett több adózási folyóiratba is írt, illetve ír adózási témájú cikkeket, jelenleg az ADÓ szaklap főszerkesztője.

Dr. Kovács Ferenc az „Év Adótanácsadója 2015.” verseny első helyezettje, 2017-től a Magyar Okleveles Adószakértők Egyesületének titkára.