Kálmán Márta

Bemutatkozás


Okleveles szupervizor, Okleveles szupervizor-coach, MBA

Okleveles üzemszervező agrármérnök, Külkereskedelmi szakmérnök, Mérlegképes könyvelő

 

Röviddel a pályakezdés után vezetői munkakörbe – ügyvitelvezető, majd főkönyvelő – kerültem. Vezetői szerepembe az addig tanultak felhasználásával akkor ösztönösen illeszkedtem be.

Gyermekeim születése után közel 20 évig ügyfélszolgálati vezetőként és ezzel párhuzamosan tanácsadóként (tréningek, szervezeti átvilágítás, szupervízió, coaching) tevékenykedtem, ma már csak a tanácsadással-fejlesztéssel foglalkozom. Vezetői éveim, azaz összesen több mint 20 év alatt fejlesztő-támogató típusú vezetőként működtem, ezen tapasztalataimat felhasználom a fejlesztési folyamatokban, képzésekben, a szupervíziós és coaching folyamatokban, tanácsadói munkák során is.

Tanácsadói (képzői és szervezetfejlesztői) tevékenységem fókusza a partnerben, a szervezetben mélyen rejlő lehetőségek, képességek és készségek feltárása, megerősítése, a szakmai önismeret fejlesztése, a pozitív szemlélet, gondolkodás, kommunikáció, hitelesség erősítése, a belső motiváció feltárása, és külső megerősítése, és az ezekhez szükséges tudás megfelelő formában történő átadása.

Az SzTMK Alapítvány megbízásából a szolgáltatásban részt vevők számára képzés kialakításában, tananyagírásban, és a képzésben vezető trénerként vettem részt. A képzés résztvevői kiemelkedően jónak tartották az általam írt tananyagrészeket.

Szakmai tevékenységemben folyamatosan a pozitív szemlélet, a belső motiváció – és ezen keresztül a munkahelyi jóllét (wellbeing) – támogatása motivált, kezdetben ösztönösen, később tudatosan.

Hiszem és vallom, hogy csak az a szervezet tud tartósan jól teljesíteni, amelyben a szereplők (vezetők és munkatársak is) jól érzik magukat, fejlesztőként ennek elősegítése, támogatása a fókuszom.

A gyorsan változó világban nagy szükség van a tudás folyamatos fenntartására és frissítésére, és a saját mentális állóképesség fenntartására, ennek érdekében folyamatosan képezem magam és rendszeresen járok peer csoportokba.