A képzés elvégzésével több milliós károkat előzhet meg. Lépjen még az előtt, hogy baj történne!


Amennyiben szeretne emlékeztető e-mailt kapni képzésünkről, kattintson az alábbi gombra!
 
 
Hitelező, pénzforgalmi és biztosító intézmények részére ajánljuk ezt a képzést, illetve minden olyan intézménynek, ahol a pénzkifizetés és a nagy értékű szerződéskötés az aláírások és okmányok gyors azonosítása alapján történik.
 
Az Aláírás és okmányazonosító képzés célja, hogy a résztvevők a gyakorlatban is képessé váljanak a jogtalan pénzügyi műveletek kiküszöbölésére, a hamisítási módszerek és a torzítási módok felismerésére.
 
A képzésen tehát foglalkozunk az okmányok egyedi gyártástechnológiájával és papírjában, illetve felületén megtaláható biztonsítági elemekkel (vízjel, pelyhező szálak, biztonsági szál, biztonsági fólia, hologramok, kinegramok).

 


Aláírásazonosítás
 
A cél a hamis aláírás felhasználásával történő jogtalan pénzügyi műveletek kiküszöbölése, ami csak úgy érhető el, hogy az aláírás vizsgálatával foglalkozó munkatársakat felkészítjük a hamis aláírások kiszűrésére a szükséges elméleti és gyakorlati ismertekkel.
 
A szükséges ismeretek az írásszakértői tevékenység részét képezik, de azok alkalmazására speciális körülmények között kerül sor. A képzésen bemutatjuk az egyes hamísítási módokat és azok legjellemzőbb ismertető jegyeit.
 
A hamisítás módszereinek, az azonosítás sajátosságainak és a torzítási módok jellemzőinek megismerését gyakorlati foglalkozás követi, amelynek során a hallgató hamis, torzított és valódi aláírásokat kap, amelyeket tanulmányozva meg kell különböztetnie, hogy közülük melyek a valódiak.
 
Okmányazonosítás
 
A képzés célja, hogy a résztvevők megismerjék azokat az eszközöket és módszereket, amelyek segítségével a hamis okmányok kiszűrhetők:
 
  • Biztonsági nyomathordozók: papír, karton, fóliák, védőbevonatok
  • Vízjelek
  • Biztonsági szálak és pelyhező rosztok
  • Biztonsági festékek, pigmentek
  • Nyomtatott grafikai és digitális biztonsági elemek
  • Holografikus, optikailag változó elemek
  • Szelektíven, foltokban vagy teljesen „metallizált” felületelemek
  • Változóadat-nyomtatás (sorszámozás)
  • Az alkalmazható biztonsági megoldások, eszközök kombinált használata
  • Szerezzenek gyakorlati ismereteket a hamisítás gyakorlati tapasztalataival kapcsolatosan, az okmányok vizsgálatának módszereiről és eszközeiről.

312/2015 (X.28.) Kormányrendelet, a biztonsági okmányok rendjéről szóló 86/1996 (VI.14.) Kormányrendelet módosítása értelmében az ide sorolt okmányokat kémiai, technikai, technológiai, illetve adminisztratív védelemmel kell ellátni.
Okmányazonosító képzés során alapvető cél, hogy a résztvevő felismerje a hazai személyazonosító okmányok közül a tartalmi hamísítással készített hamisítványokat.
 
Képzéseinket kihelyezett formában is szívesen megszervezzük, az Önök egyedi igényei szerint. Kérjük vegye fel a kapcsolatot képzés felelősünkkel!
 
 
 
IDŐBEOSZTÁS
A képzés ideje 15 óra, amely az első napon 9:00 - 16:00 között, a második napon 9:00 - 14:00 közötti időintervallumban zajlik.
 
HELYSZÍN
Budapest, Sämling Székház (1124 Budapest, Németvölgyi út 64.)

 

RÉSZVÉTELI DÍJ

75 000 Ft
(+27% Áfa)
95 250 Ft

A díj tartalmazza az oktatási napokat, jegyzetet, a segédanyagot, a Sämling tanúsítványt és a reggeli bekészítést (kávé, tea, üdítő, édes és sós sütemény).

A reggeli étel-ital fogyasztás, mint természetbeni juttatás után a közterheket a résztvevő cég fizeti meg.

 

KEDVEZMÉNYEK
A kedvezmények nem összevonhatóak, minden esetben az Önnek járó legmagasabbat vesszük figyelembe!
8% Hírlevélre történő feliratkozás esetén
10% Magánszemély jelentkező
12% 2 együttes jelentkezés - 2 fő vagy 2 különböző képzésre történő együttes jelentkezés esetén
15% 3 együttes jelentkezés - 3 vagy több fő, egy vagy akár több különböző képzésre történő együttes jelentkezése esetén
 
Hírlevél Olvasóink nemcsak mindig időben értesülnek legújabb képzéseinkről és általános kedvezményeinkről, hanem kizárólagosan nekik szóló kedvezményeinkben is részesülnek! 
 

Képzés adatai

Képzés hivatalos neve Aláírás- és okmányazonosító képzés
Képzés típusa tantermi tanfolyam
Oktatók Dr. Holéczy Zsuzsa
Megszerezhető végzettség Aláírás- és okmányazonosító képzés elvégézéséről kiállított Sämling Tanúsítvány.
Képzés célcsoportja A képzést olyan intézmények részére ajánljuk, ahol a pénzkifizetés az aláírások és okmányok gyors azonosítása alapján történik.
Kihelyezett formában elérhető igen
Képzésfelelős Ecsédi-Dandóci Edit
Eseménynaptár
Információ: