« Blog

Névjegykártya: van még létjogosultsága?!

marketinginfo.hu | 2020.07.21
Egy alaposabb pénztárca-takarításnál óhatatlanul is a kezünkbe akad egy-két elfeledett névjegykártya, amik valószínűleg már hosszú ideje ott lapulnak tárcánk mélyén, anélkül, hogy használnánk őket.

Mert manapság, az okostelefonok világában, a digitalizált mindennapokban, amikor minden mindennel össze van kapcsolva, kevésbé vesszük hasznát a névjegykártyáknak. Szinkronizálva van az e-mail címünk a telefonunkkal, a telefonunk a számítógépünkkel, így pillanatok alatt tudunk megkeresni bárkit a kontaktjaink között.

Név, e-mail, telefonszám, cím és munkahelyi cím csupán pár kattintásra van tőlünk mindenféle erőlködés nélkül. De volt idő, mikor egy megfelelő gonddal, és természetesen némi szépérzékkel elkészített névjegykártya helyettesítette mindezt. Gyakorlatilag komolyanvehetetlen volt az - főleg az üzleti életben - akinek nem volt névjegykártyája, amit egy megbeszélés vagy találkozó végén át tudott nyújtani partnereinek. Mert bizony nemcsak a névjegykártyának, de az átadásának is komoly rituáléja volt, hiszen nem szórta csak úgy ész nélkül az ember a kártyákat. Akinek adott, annak nagy valószínűséggel okkal tette...

A névjegykártya ma már nem olyan népszerű, viszont még mindig menő

Sokan manapság idejétmúltnak, ódivatúnak tartják a névjegykártyákat, azonban ha másért nem is, már csak azért is érdemes előhúznunk egyet a zsebünkből, mert ezzel bárkit meglephetünk. Annyira elszokott a ma embere már a kártyáktól, hogy biztosan megjegyezhetővé válik az, akinek van a tarsolyában egy-két darab (és ezt nem is fél használni ☺ ).

Gondoljunk csak arra, hogy milyen sokan vannak, akik máig nem tudják megfelelően kezelni a digitális eszközöket. Nem tudják, nem akarják vagy egyszerűen csak nem hisznek feltétel nélkül bennük. Használják, mert a világ és a technológiai fejlődés ezt várja tőlünk, de még mindig szívesebben jegyeznek le bármit egy cetlire, mint a telefonukba.

Egy névjegykártya ilyenkor is jól jön, mert mindig kéznél van, és nincs szükség hozzá semmilyen digitális kapcsolatra.

Kézzelfogható és időtálló, megbízhatóságot és komolyságot sugall. A névjegykártya mindig ott lesz valahol, egy asztalon, egy táskában, egy pénztárcában, hogy a nevünket, a márkánkat hirdesse.

Milyen a tökéletes névjegykártya?

  • Tartalmaz minden fontosabb információt: cégnév, logó, név, beosztás, e-mail cím, telefonszám, pontos cím.
  • Könnyen átlátható, letisztult, igényes.
  • Minősége kifogástalan (ezért érdemes profikra bízni a nyomtatást, és nem az otthoni nyomtatóval sokszorosítani párat).
  • A névjegykártya készítésénél figyeljünk rá, hogy stílusa illeszkedjen a cég arculatához és a célközönséghez. Például, ha fiatalabb a célközönség, bátrabban használhatunk erőteljesebb, vibrálóbb színeket addig, míg a névjegykártya szövege is jól olvasható marad.
  • Megfelelő minőségű és vastagságú papírra van nyomtatva. A papírválaszték igen sokszínű, ezért érdemes időt szánnunk a tökéletes alapanyag kiválasztására.


És még egy jó tanács:

Ha pedig van névjegykártyánk, azt SOHA ne gyűrötten, szamárfülesen húzzuk elő a zsebünkből, mert ez rosszabb, mintha egyáltalán nem is lenne. Manapság rendkívül sokféle névjegykártyatartó kapható, így érdemes ebből is beszereznünk egy ízléses darabot.

forrás: marketinginfo.hu

Érdemes megtekintenie Marketing képzéseink listáját is!