HITELTÖRLESZTÉS KALKULÁTOR

 

Hiteltörlesztést számító kalkulátort sok helyen találhatsz, de ha biztosan látni és érteni szeretnéd, hogy az eredmény milyen képlet és adatok alkalmazásával kerül kiszámításra, akkor a legcélszerűbb egy sima Excel táblázatot használnod  az erre szolgáló pénzügyi függvénnyel ("RÉSZLET")*

Mi elkészítettünk Neked egy - összehasonlításokra is alkalmas - verziót, melyet a képre, vagy ide kattintva tudsz letölteni Excel (.xlsx) formátumban.

Töltsd le, nyisd meg, a táblázatba csak a hitel alapadatait kell beírnod (a C-D-E-F oszlopok megfelelő mezőibe), és az eredményt, a törlesztőrészletek nagyságát a H oszlopban a képlet automatikusan kiszámítja.

 

 

 

 
Ha hasznosnak tartottad segédletünket, kérlek jelezd mértékét az alábbi csúszka beállításával és beküldésével!

 

 

 Amennyiben szeretnéd pénzügyi, gazdasági számításaidat saját magad kalkulálni (vagy ellenőrizni másokét), de még nem vagy teljesen profi azok használatában, akkor ajánljuk figyelmedbe Excel képzéseink választékát.
Az alapoktól kezdve, a függvények magabiztos használatán át a táblázatok programozásáig minden szintű tudás elérhető számodra is - akár ONLINE, otthonról végezhető tanfolyamunkkal  EXCEL RUTINOK

 

*Táblázatunk az Excel által használt egzakt matematikai függvényt használja, de nem azonos a bankok által a THM mutatók esetében felhasznált számításokkal, pl. az egyedileg alkalmazott egyszeri költségeket, vagy devizahitel esetében a devizakonverziós árfolyamok hatásait nem tartalmazza. A táblázatban alkalmazott képlet a leggyakoribb, ún. annuitásos, vagyis havi egyenlő nagyságú törlesztőrészletet alkalmazó hitelekre vonatkozik. 

 

 

 EXCEL KÉPZÉSEINK VÁLASZTÉKÁT ITT TALÁLOD (KLIKK!)