Hiteltörlesztés kalkulátor

Kedves Érdeklődő!

Hiteltörlesztést számító kalkulátort ma már nagyos sok helyen találhat az Interneten, de ha biztosan látni, és érteni szeretné, hogy az eredmény milyen képlet és paraméterek alkalmazásával kerül kiszámításra, akkor a legcélszerűbb egy egyszerű Excel táblázatot használnia, az erre szolgáló pénzügyi függvénnyel ("RÉSZLET")*

Mi elkészítettünk Önnek egy összehasonlításokra is alkalmas, de tovább is bővíthető verziót, melyet az alábbi képre kattintva tud letölteni Excel (.xlsx) formátumban.

A táblázatba Önnek csak a tervezett hitel alapadatait kell beírnia (a C-D-E-F oszlopok megfelelő mezőibe), és az eredményt, a törlesztőrészletek nagyságát a H oszlopban a képlet automatikusan kiszámítja.

 

 LETÖLTÖM - KLIKK 

 

*Táblázatunk az Excel által használt egzakt matematikai függvényt használja, de nem azonos a bankok által a THM mutatók esetében felhasznált számításokkal, pl. az egyedileg alkalmazott egyszeri költségeket, vagy devizahitel esetében a devizakonverziós árfolyamok hatásait nem tartalmazza. A táblázatban alkalmazott képlet a leggyakoribb, ún. annuitásos, vagyis havi egyenlő nagyságú törlesztőrészletet alkalmazó hitelekre vonatkozik. 

 

! Amennyiben szeretné pénzügyi, és egyéb gazdasági számításait másoktól való függéstől mentesen, saját maga kalkulálni, vagy ellenőrizni, de még nem teljesen profi azok használatában, akkor ajánljuk figyelmébe Excel képzéseink választékát, ahol az alapoktól kezdve, a függvények magabiztos használatán át a táblázatok programozásáig minden szintű tudás elérhető lesz az Ön számára is - akár ONLINE, otthonról végezgető tanfolyamunkkal: https://samling.hu/excel_rutinok !