Hogyan lehetsz te is keresett projektmenedzser?
Gyere el nyílt napunkra, és megtudod!

 

  2023. február 7.  15 óra

Várunk személyesen székházunk oktatótermében,
vagy becsatlakozhatsz Nyílt Napunk online Zoom-os közvetítésébe!

  

 

 Program:

15:00 – 15:10 Nyílt Nap megnyitása, bemutatkozás 
Egyre több és több embernek kell az üzleti életben projekteket vezetni, és projektekben reszt vennie. Ám csak nagyon kevesen csinálják ezt jól, amivel rengeteg időt, pénzt, energiát veszítenek el.
Mi alternatívát kínálunk a megoldásra!

 előadó: Ecsédi-Dandóci Edit - Sämling Kft. ügyvezető

 

15:10 – 15:25 Motiváció a projektmenedzsmentben
Ma már egyértelműen kijelenthetjük, hogy világviszonylatban is csökkenő tendenciát mutat a motiváció, és hogy az új generációt már nehéz motiválni.
A sikeres projektek ellenben rengeteg új motivációt adhatnak kifejezetten az új generációnak. A projektekben dolgozók motivációja pedig nagymértékben határozza meg a projektek sikerét.
A kérdés tehát: hogyan kell és lehet motiválni egy projekt teamet? Mit kell erről tudnia egy projektvezetőnek?
 előadó: Ecsédi István

 

15:25 – 15:40 A "Projektmenedzsment alapjai" képzés
Egyre több és több embernek kell az üzleti életben projekteket vezetni vagy projektekben részt vennie. Mivel többségük soha, vagy csak a felsőoktatásban nagyon elméleti szinten tanult projektmenedzsmentet, így nagyon kevesen csinálják ezt jól.
A projektmenedzsment alapszintű ismerete megadja azt a praktikus módszertan, amit az üzleti életben mindenkinek meg kellene tanulnia! 
 előadó: Ecsédi István

 

 15:40 – 15:50 szünet

 

15:50 – 16:05 A projektmenedzsment mai világa egy carve-out projekten keresztül. A pályára való kerülés módjai, lehetőségei, feltételei.

Mit lehet kezdeni a megszerzett tapasztalatokkal, képzésekkel egy nagy projekten? Hogyan lehetek én is részese tranzíciós projekteknek? Mitől lehetek jó ebben a szakmában? Biztosan megfogalmazódnak Bennetek is ezek a kérdések. Nem könnyű választ találni, ha találkozunk, egy kb. 2,5 éve tartó IT carve-out projekt során szerzett tapasztalataim alapján szeretnék segíteni az eligazodásban.
Gyertek, beszélgessünk!
 előadó: Rajnai Attila - E-ON PM vezető

 

16:05 – 16:20 Agilis eszközök a projektmenedzsmentben
Az agilis projektmenedzsment kialakulása kifejezetten a dinamikusan változó projekt-környezetnek köszönhető. A képzés felkészíti a résztvevőket a Scrum, Kanban és más agilis metodológiák használatára, amivel hatékonyabban menedzselhetők a projektek, és javítható a csapatmunka, növelhető a projektek sikeressége.
Nyílt Napunkon bemutatjuk a képzés lényegi pontjait, és ízelítőt adunk a megszerezhető kompetenciákból.
 előadó: Szántó Péter

 

16:30 – 16:50 A "Komplex projektvezető" képzés
Felelős vagy egy projektért, te hozod a döntéseket? Mit teszel, ha probléma merül fel a projekt megvalósítása során? Két lehetőséged van: megkockáztatod, hogy hibázol, vagy követed a profi projektmenedzsment módszertanát.
A sikerhez minden projektet vezető szakembernek ismernie kell a legjobb módszereket, ha egy nehéz helyzetben eredményesen szeretne reagálni. Mi végigvezetünk ezen az úton, hogy ne csak elméleti tudásod legyen, de gyakorlatod is. Ismerd meg tematikánkat és módszereinket!

 előadó: Szilvási Margit

 

 

 16:50 – 17:00 Nyereménysorsolás, elköszönés
Minden résztvevőnket megajándékozzuk egy 10%-os kedvezményre jogosító kuponnal, melyet 2023. folyamán bármely projektmenedzsment képzésünk esetén beválthat. Továbbá kisorsolunk 1 db 50%-os kupont is, mely szintén bármely projektmenedzsment képzésünkön felhasználható!
(A sorsoláson azok vesznek részt, akik Nyílt Napunk zárásakor beadják személyesen, vagy online részvétel esetén az alkalmazott Zoom felületen a nevüket a sorsoláshoz.)

 

 

 

A PROJEKTEK HATÉKONY KEZELÉSE MEGKERÜLHETETLEN SIKERTÉNYEZŐVÉ VÁLIK A JÖVŐBEN
- Ecsédi István -

Klikk ide a teljes cikk megtekintéséhez!


A technológiai fejlődés, a globalizáció és más tényezők miatt változik a munka jellege, ami azt jelenti, hogy a munka egyre inkább olyan projektek köré szerveződik, amelyekben a csapatokat az egyes feladatokhoz szükséges készségek alapján állítják össze. Ezek a kutatások kimutatták, hogy a sok változás és az élet egyre bonyolultabbá válása rákényszeríti a vállalatokat, de a magánembereket is, hogy munkaidejükben egyre inkább projektetekben dolgozzanak. Előrejelzések szerint a következő években többszörösére fog nőni azoknak a száma, akiknek projekteket kell vezetnie úgy, hogy nem hivatalos Projektvezetők. Ellenben a gyenge színvonalú, a költségvetést vagy határidőt túllépő projektvezetés sokkal többe kerül a puszta pénzügyi veszteségnél - helyrehozhatatlan károkat okozhat megítélésünkben, vagy az ügyfelek bizalmában.

Sokféle felmérést készítettek az elmúlt évtizedben, és ezek átlagosan az alábbi előnyeit tárták fel a jó projektmenedzsmentnek:

- A határidők be nem tartása kb. 60%-ban lecsökkent.
- A minőségi költségeknél 30%-os megtakarítást realizáltak.
- A termékek előállítási költségeit 11%-kal sikerült csökkenteni.

A legtöbb ember sehogy, és az egyetemeken is csak elméletben tanultuk, hogyan érdemes jól menedzselni komplex, összetett feladatot vagy célt, vagyis egy projektet. Gyakorlatban soha senki sem mutatta meg a legtöbb kollégának, hogyan kell hatékonyan kezelni az embereket, erőforrásokat, időt, költségeket. Feltehetően az Önök vállalata is azok közé tartozik, ahol egyre több projektet kell jól menedzselni, egyre kiszámíthatatlanabb környezetben, úgy, hogy nem vagyunk kiképzett projektvezetők.

 

„ITT EGY PROJEKT, TE LENNÉL A VEZETŐJE. KEZDJ EL VELE DOLGOZNI…” halljuk néha ezeket a gondolatokat a vezetőnktől. És közben összerándult gyomorral, ezekre a kérdésekre keressük a fejünkben a megoldást.

 • Hogyan, kezdjük el és vegyünk át egy projekt megbízást?
 • Hogyan állítsuk össze a projektcsapatot? Hogyan kezeljük a többnyire szűkös erőforrásokat?
 • Hogyan tárjuk fel a projekt céljait, és hogyan elemezzük a környezetet?
 • Hogyan tudjuk eldönteni, agilis vagy hagyományos eszközöket használjunk-e?
 • Hogyan állítsunk össze egy előzetes nagyvonalú fázis vagy ütemtervet, annak érdekében, hogy az érintettek jövőbeni pozitív támogatását megkapjuk?

Amennyiben sikeresen vagy kevésbé sikeresen, de túljutunk az első „megrázkódtatásokon”, akkor itt vannak az újabb gondolataink:

„MOST MÁR TÉNYLEG LÁTJUK MIT AKARUNK, DE KELLENE EGY RÉSZLETES TERV, HOGY MINDENKI TUDJA MI A FELADATA, ÉS AZT IDŐBEN CSINÁLJA IS” Természetesen újabb kérdések „nyomakodnak” előre a fejünkben:

 • Hogyan lehet úgy megtervezni egy komplex, sok elemből álló projektet, hogy ne maradjon ki semmi, és mindenki tudja, mi a feladata, sőt még dokumentálni is tudjuk majd egyértelműen?
 • Hogyan tudjuk a leggyorsabban megvalósítani a projektet? 
 • Hogyan tudjuk áttervezni majd, ha nem áll elég erőforrás vagy eszköz a rendelkezésre?

Természetesen a félelmek és a kérdések a projekt közben is jelen vannak. Hiszen a források nem állnak korlátlanul a rendelkezésre. A legtöbb projektél bekövetkezik a költségek túlburjánzása. Jó esetben megússzuk némi költség túllépéssel, de a leggyakoribb, hogy akár duplájára is dagad a projektetek költségvetése.

„CSAK EL NE SZÁLLJUNK A KÖLTSÉGEKKEL! HOGY FOGJUK A KOCKÁZATOKAT KEZELNI?…” Aggódik egy felelősséggel dolgozó projektvezető:

 • Hogyan tudunk költségeket tervezni? Mit kell tennünk, hogy ne legyen finanszírozási problémáink?
 • Hogyan mérjük fel a kockázatokat? Tervezzünk-e, és mennyi plusz költséget?
 • Hogyan kezeljük a legnagyobb kockázatot, az emberi tényezőt? Mind a csapaton belül, mind a külső környezetben.

Persze dönthetünk úgy, hogy fenti a kérdések megválaszolásának tudása nélkül vezetünk egy projektet. Bár feltehetőleg már az első projektnél többszörösen megtérülne ez a tudás. Hiszen ma már széles körben elismert tény, hogy a Projektmenedzsment alapismeretei értéket jelenthetnek a különféle szerepköröket betöltő emberek számára, a legkülönfélébb tevékenységek során is.

A Projektmenedzsment ismeretek segíthetnek egy tudományos projekten dolgozó fiatal diáknak a siker elérésében, és akár egy vállalati vezetőnek a stratégia megvalósításában. Ezek a készségek fontosak az egészségügyben egy átszervezésnél, akár egy főnévének. De segíthetnek egy informatikusnak is rekordidő alatt innovatív szoftverek kidolgozásában. Sőt segíthetnek egy kormányzati szervezetnek gazdaságosabbá tenni az általa nyújtott szolgáltatásokat.

A projekt módszertanokat ismerők kulcsfontosságúak a projektek sikere szempontjából, és nagyon keresett munkaerők a szervezetek számára céljaik eléréséhez.

 

 

Aktuális, hamarosan induló projektmenedzsment képzéseink részleteit  IDE KATTINTVA tekintheted meg!

Esetleges további kérdéseiddel fordulj bizalommal képzésszervező kollégánkhoz:
Bogdán Tünde: +36 20 372 2401
tunde.bogdan@samling.hu