Fontos megkülönböztetni a közbeszerzést a pályázatoktól.

A pályázatok során támogatást lehet kérni valamely állami szervtől egy adott projekt megvalósítására (pl. termelési kapacitás bővítésére). Ennek a procedúrának a szereplőit kiírónak, pályázónak, és pályázatírónak nevezzük.

A közbeszerzések során valamely állami szerv vásárol a piacról szolgáltatást, vagy árut. Itt tehát a vállalkozások a szolgáltatásaikat értékesítik az állam számára. Ennek szereplői: ajánlatkérő, ajánlattevő és közbeszerzési tanácsadó.Figyelem! Változtak a közbeszerzési eljárásokra vonatkozó szabályozások!

2020. év végén az Országgyűlés elfogadta a közbeszerzési törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot, melynek nyomán több ütemben változtak / változni fognak a közbeszerzési szabályok. A legtöbb módosulás 2021. február 1-től lesz majd alkalmazandó.

A változásokról összefoglalót biztosítunk E-learning tananyagunk mellé.

 

Kérdése merült fel az olvasottakkal kapcsolatban? Nem találja kérdésére a választ? 

Érdeklődjön Képzésszervező kollégáinknál:

 

Mi a különbség az egyszerű árajánlat és a közbeszerzési árajánlat között?

A legnagyobb különbség egy egyszerű árajánlat vagy egyéb szempontok szerint történő versenyeztetés és a közbeszerzés között, hogy a szerződéskötést megelőzően egy bonyolult, és szigorú jogszabályi keretek közé szorított folyamaton kell részt vennie a feleknek.

Amennyire hátrány ez a szabályozottság, annyira védi is a piaci szereplőket. Például a fedezet hiányában a költségvetési intézmények nem indíthatnak közbeszerzést, pláne nem köthetnek szerződést.

A piaci típusú versenyeztetések esetén ilyen megkötés nincsen, illetve a beszerzések során korlátlan lehetőségei vannak a kiíróknak a feltételek változtatására, ez a közbeszerzésben jelentősen korlátozott.

Miért éri meg részt venni egy közbeszerzési eljáráson?

Túl azon, hogy olyan üzleti lehetőségről van szó, amellyel akár meg lehet alapozni egy cég jövőjét, a szigorú jogszabályi keretek mindkét felet kötik és ezzel a közbeszerzési szerződést elnyert vállalkozás sem kerül kiszámíthatatlan helyzetbe.

Miért hasznosak videóanyagaink az Ön számára?

Minden videó anyagunk kényelmesen otthonról is megtekinthetőek. 

A videóanyagokhoz opcionálisan igényelheti tanácsadás is oktatóinkkal, ahol minden kérdésre és problémára választ kaphat.

Hogyan veheti igénybe videóanyagainkat?

  • Olvassa el részletes leírásunkat az adott előadásról
  • Jelentkezzen be honlapunkon,
  • A számla befizetése után, azonnal küldjük a tananyag meghallgatásához szükséges felhasználónevet és jelszót.
  • Várjuk a meghirdetett konzultáción.

Közbeszerzés videóanyag kínálatunk:

     

Ajánlatkészítés közbeszerzéshez

Az előadás célja, hogy résztvevők megismerjék azokat az információkat, elsajátítsák azt a tudást és gondolkodásmódot, amellyel magabiztosabban vehetnek részt közbeszerzési eljárásokban. E-Learning videónk azoknak szól, akik ebben a kialakult helyzetben is töretlenül előre, a fejlődés, a lehetőségek irányába tekintenek! Akik nem riadnak vissza a kihívásoktól, sőt lehetőséget, egy eszközt látnak abban, céljaik eléréséhez! Tovább >>

 

Közbeszerzésről közérthetően ajánlatkérőknek

E-learning anyagunk keretében elmélyítésre és rendszerezésre kerülnek a gyakorlatban megszerzett tapasztalatok, szélesítve a közbeszerzés környezetére, fenntarthatóságára, teljesítményére, hatékonyságára, modernizálására, elektronikus támogatására vonatkozó ismereteket. A közbeszerzés a beruházások egyik kulcsmomentuma, így a közbeszerzési munkatárs szinte kulcspozícióban dolgozik a munkahelyén. Tovább >>

     

Adatvédelem és adatnyilvánosság a közbeszerzésben

Átfogó, de gyakorlatorientált eligazítást ad a közpénzek felhasználására, az állami támogatásokra, valamint az állami és önkormányzati szférával kötött magánjogi szerződésekre vonatkozó közzétételi és nyilvánossági követelményekről. Megújúlt videóanyagaink során a tananyag általános elméleti részét először e-learning formában sajátíthatja el. A videó megtekintése után akár konzultációt is igényelhet oktatóinkkal, ahol feldolgozásra kerül a tananyag további része, melyet az Ön igényei szerint online vagy tantermi formában tartunk meg. Tovább >>


Ismerje meg partnerünket, a KözbeszGuru Kft.-t, akik évtizedes tapasztalattal rendelkeznek közbeszerzési eljárások teljeskörű lefolytatásában, uniós és hazai költségvetési forrásból megvalósuló közbeszerzési eljárások ellenőrzésében, valamint ajánlattevők részére nyújtott közbeszerzési tanácsadásban. 

 

 

Munkajogászt, könyvelőt, pénzügyi szakértőt keres, vagy csak egy tanácsadásra van szüksége?

Kattintson a képre és tekintse meg partnereink bemutatkozóját!


Hírlevél Olvasóink nemcsak mindig időben értesülnek legújabb képzéseinkről és általános kedvezményeinkről, hanem kizárólagosan nekik szóló kedvezményeinkben is részesülnek! 

 
Eseménynaptár
Információ: