Fontos megkülönböztetni a közbeszerzést a pályázatoktól.

A pályázatok során támogatást lehet kérni valamely állami szervtől egy adott projekt megvalósítására (pl. termelési kapacitás bővítésére). Ennek a procedúrának a szereplőit kiírónak, pályázónak, és pályázatírónak nevezzük.

A közbeszerzések során valamely állami szerv vásárol a piacról szolgáltatást, vagy árut. Itt tehát a vállalkozások a szolgáltatásaikat értékesítik az állam számára. Ennek szereplői: ajánlatkérő, ajánlattevő és közbeszerzési tanácsadó.Figyelem! Változtak a közbeszerzési eljárásokra vonatkozó szabályozások!

2020. év végén az Országgyűlés elfogadta a közbeszerzési törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot, melynek nyomán több ütemben változtak / változni fognak a közbeszerzési szabályok. A legtöbb módosulás 2021. február 1-től lesz majd alkalmazandó.

A változásokról összefoglalót biztosítunk E-learning tananyagunk mellé.

Mi a különbség az egyszerű árajánlat és a közbeszerzési árajánlat között?

A legnagyobb különbség egy egyszerű árajánlat vagy egyéb szempontok szerint történő versenyeztetés és a közbeszerzés között, hogy a szerződéskötést megelőzően egy bonyolult, és szigorú jogszabályi keretek közé szorított folyamaton kell részt vennie a feleknek.

Amennyire hátrány ez a szabályozottság, annyira védi is a piaci szereplőket. Például a fedezet hiányában a költségvetési intézmények nem indíthatnak közbeszerzést, pláne nem köthetnek szerződést.

A piaci típusú versenyeztetések esetén ilyen megkötés nincsen, illetve a beszerzések során korlátlan lehetőségei vannak a kiíróknak a feltételek változtatására, ez a közbeszerzésben jelentősen korlátozott.

Miért éri meg részt venni egy közbeszerzési eljáráson?

Túl azon, hogy olyan üzleti lehetőségről van szó, amellyel akár meg lehet alapozni egy cég jövőjét, a szigorú jogszabályi keretek mindkét felet kötik és ezzel a közbeszerzési szerződést elnyert vállalkozás sem kerül kiszámíthatatlan helyzetbe.

Miért hasznosak képzéseink az Ön számára?

Minden képzésünket blended formában valósítjuk meg, így e-learning tananyagaink kényelmesen otthonról is megtekinthetőek. A meghirdetett online/tantermi konzultációkon minden kérdésre és problémára választ adnak oktatóink.

Hogyan veheti igénybe képzésünket?

  • Olvassa el részletes leírásunkat az adott képzésről
  • Jelentkezzen a képzésre
  • A számla befizetése után, azonnal küldjük a tananyag meghallgatásához szükséges felhasználónevet és jelszót.
  • Várjuk a meghirdetett konzultáción.

Közbeszerzés képzési kínálatunk

     

Ajánlatkészítés közbeszerzéshez

A képzés célja, hogy résztvevők megismerjék azokat az információkat, elsajátítsák azt a tudást és gondolkodásmódot, amellyel magabiztosabban vehetnek részt közbeszerzési eljárásokban. E-Learning képzésünk azoknak szól, akik ebben a kialakult helyzetben is töretlenül előre, a fejlődés, a lehetőségek irányába tekintenek! Akik nem riadnak vissza a kihívásoktól, sőt lehetőséget, egy eszközt látnak abban, céljaik eléréséhez! Tovább >>

 

Közbeszerzésről közérthetően ajánlatkérőknek

E-learning képzésünk keretében elmélyítésre és rendszerezésre kerülnek a gyakorlatban megszerzett tapasztalatok, szélesítve a közbeszerzés környezetére, fenntarthatóságára, teljesítményére, hatékonyságára, modernizálására, elektronikus támogatására vonatkozó ismereteket. A közbeszerzés a beruházások egyik kulcsmomentuma, így a közbeszerzési munkatárs szinte kulcspozícióban dolgozik a munkahelyén. Tovább >>

     

Adatvédelem és adatnyilvánosság a közbeszerzésben

Átfogó, de gyakorlatorientált eligazítást ad a közpénzek felhasználására, az állami támogatásokra, valamint az állami és önkormányzati szférával kötött magánjogi szerződésekre vonatkozó közzétételi és nyilvánossági követelményekről. Megújúlt blended képzésünk során a tananyag általános elméleti részét először e-learning formában sajátíthatja el. A videó megtekintése után egy fél napos személyes konzultáció keretein belül, feldolgozásra kerül a tananyag további része, melyet online vagy tantermi formában hirdetünk meg. Tovább >>


Ismerje meg partnerünket, a KözbeszGuru Kft.-t, akik évtizedes tapasztalattal rendelkeznek közbeszerzési eljárások teljeskörű lefolytatásában, uniós és hazai költségvetési forrásból megvalósuló közbeszerzési eljárások ellenőrzésében, valamint ajánlattevők részére nyújtott közbeszerzési tanácsadásban. 

 

 

Munkajogászt, könyvelőt, pénzügyi szakértőt keres, vagy csak egy tanácsadásra van szüksége?

Kattintson a képre és tekintse meg partnereink bemutatkozóját!


Hírlevél Olvasóink nemcsak mindig időben értesülnek legújabb képzéseinkről és általános kedvezményeinkről, hanem kizárólagosan nekik szóló kedvezményeinkben is részesülnek! 

 
Eseménynaptár
Információ: