A Pénztárkezelő és valutapénztáros képzési program minősítése jelenleg folyamatban van, az őszi képzés indulások ennek függvényében kerülnek megtartásra.

 

PÉNZTÁRKEZELŐ ÉS VALUTAPÉNZTÁROS KÉPZÉSÜNK AZ ÚJ RENDSZERBE ÚJRAINDUL! 

 

JELENTKEZZEN MOST ÉS SZEREZZEN VÉGZETTSÉGET MÉG ŐSSZEL!


A pénztárkezelő és valutapénztáros végzettséggel a kezében gyorsan szerezhet magának egy keresett, tartós, jól fizető állást, amivel a pénzügyi szféra fontos szereplője lehet. Ha régóta érdeklődik a nemzetközi valuták és bankjegyek iránt, valamint szeretne egy felelősségteljes munkakörben ezekkel foglalkozni, akkor várjuk Pénztárkezelő és valutapénztáros képzésünkre!
 
 
 
Pénztárkezelő és valutapénztáros szakmai képzés
 
 
A globalizálódó világban a határok szinte eltűnnek, és megnő a tér, amely igényli, hogy újabb és újabb pénzügyi vállalkozások alakuljanak, ahol folyamatos pénzmozgás történik. Ebben a pénztárkezelő és valutapénztáros végzettséggel rendelkezők fontos szereplők lehetnek. 
 
A Pénztárkezelő és valutapénztáros képzés 2021-től államilag engedélyezett, programkövetelmény alapján megvalósuló tanúsítványt adó szakmai képzés. A tanúsítvány megszerzése után akkreditált vizsgaközpontban teljesíthető a képesítő vizsga, amely államilag elismert szakképesítést tanúsító képesítő bizonyítványt ad.

A képzésünk célja, hogy a képzésben résztvevő elsajátítsa az adott munkakör betöltéséhez szükséges elméleti és gyakorlati ismereteket, melyeket a munkája során magabiztosan tud alkalmazni és használni. 

 

 

Miről is szól a Pénztárkezelő és valutapénztáros munkaköre?

A pénztárkezelő és valutapénztáros a vonatkozó jogszabályoknak és a belső eljárásrendnek megfelelően önállóan valutaváltással kapcsolatos feladatokat végez, ellátja a pénzváltással kapcsolatos ügyintézői és pénztári, pénzkezelői, értéktárosi feladatokat. Közreműködik a készpénzforgalom lebonyolításában, elszámolásában.

A hazai és külföldi fizetőeszközök vonatkozásában bankjegyfelismerést, forgalomképesség és valódiság tekintetében bankjegyvizsgálatot végez. A valutapénztáros a specifikált okmányismerete alapján ügyfél-átvilágítást és személyazonosság vizsgálatot végez. Felelősségi körébe tartozik a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása ellen hatékonyan fellépni, melynek révén hozzájárul a pénzváltó és a pénzügyi intézmények prudens működéséhez.

 

Ki(k)nek ajánljuk képzésünket?


Azon érettségivel rendelkező érdeklődőinknek ajánljuk elsősorban, akik szeretnének a pénzügyi szektorban elhelyezkedni, felelősségteljes munkakörben képzelik el a jövőjüket, továbbá pénztárkezelő és valutapénztárosi tevékenységet szeretnének végezni hitelintézeti, valamint pénzváltó és közvetítői szakmában. 

Milyen munkakörök tölthetők be a Pénztárkezelő és valutapénztáros szakmai végzettséggel?
 
 • Pénzintézeti ügyintéző,
 • Banki és pénzforgalmi ügyintéző,
 • Értéktárkezelő (Banki),
 • Valutapénztáros,
 • Pénzfeldolgozó,
 • Banki pénztáros,
 • Főpénztáros (Banki),
 • Valutaváltó.

 

Milyen információkat szükséges tudnia a vizsgáról?

 • A résztvevők a képzés végén modulzáró vizsgát tesznek, amelyet 80 %-os eredménnyel teljesíteniük kell külön - külön modulonként, 
 • A sikeres modulzáró vizsgát követően a képzést elvégző résztvevők képesítő vizsgára jelentkezhetnek. 
 • A képesítő vizsgát nem a képző, hanem a független akkreditált vizsgaközpont szervezi.

A képesítő vizsgára bocsájtás feltétele:

 • A képzésen maximálisan 30 % hiányzás megengedett, 
 • A modulzáró vizsga modulonkénti minimum 80 %-os teljesítése:
  • Speciális ügyintézői feladatok ellátása: Írásbeli vizsga és Projektfeladat,
  • Bankjegyismeret, bankjegyvizsgálat végzése: Írásbeli vizsga és Bankjegyválogatás
 • A fenti elvárások sikeres teljesítését követően a képzés és a modulzáró vizsga sikeres elvégzését igazoló, képző által kiállított Tanúsítvány,

A képesítő vizsga (nem a képző intézmény szervezi) részei: 

 • Írásbeli vizsgatevékenység: Speciális ügyintézői feladatok ellátása és bankjegyfelismerés, bankjegyvizsgálat végzése központi feladatlap alapján.
 • Projektfeladat: Bankjegyismeret alkalmazása és hamis bankjegy felismerése és speciális ügyintézői feladatok ellátása.

Képesítő vizsgadíja: Kialakítás alatt.

Megszerezhető szakképesítés: Pénztárkezelő és valutapénztáros.

A szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerezhető szakképesítés megszerzésére irányuló képesítő vizsgát akkreditált vizsgaközpont szervezhet.

A képesítő vizsga megszervezéséhez szükséges feltételek és a képesítő vizsga vizsgatevékenységeinek részletes leírása a https://szakkepesites.ikk.hu/ weblapon érhetők el a programkövetelmények menüpontban.

 

 
IDŐBEOSZTÁS

Hétfőtől péntekig 09:00 - 17:00 óra közötti időintervallumban.

Részletekért keresse képzésszervező kollégánkat.

 

RÉSZVÉTELI DÍJ

68 600 Ft
(Áfamentes)

Pénztárkezelő és valutapénztáros képzés díja, amely tartalmazza a képzést, tananyagot, segédleteket, valamint a modulzáró vizsgákat. A képzés étkezést nem tartalmaz.

 

HELYSZÍN

Budapest, Villányi úti Konferenciaközpont, 1114 Budapest, Villányi út 11-13.

VAGY

Budapest, Sämling Székház, 1124 Budapest, Németvölgyi út 64.


Hírlevél Olvasóink nemcsak mindig időben értesülnek legújabb képzéseinkről és általános kedvezményeinkről, hanem kizárólagosan nekik szóló kedvezményeinkben is részesülnek! 
 

Képzés adatai

Képzés hivatalos neve Pénztárkezelő és valutapénztáros képzés
Oktatók Pál Tibor
Dr. Magyar Gyöngyi
Vizsgával zárul a képzés igen
Vizsga típusa szóbeli, gyakorlati, írásbeli
Kihelyezett formában elérhető igen
Képzésfelelős Ecsédi-Dandóci Edit
Eseménynaptár
Információ: