A "régi" OKJ-s képzési rendszer 2020. december 31-ig volt szervezhető. Ezen tanfolyamok már nem indíthatóak, de 2021-től ez a képzés is az új rendszerben, továbbra is elérhető lesz!

Hamarosan kialakítjuk induló csoportjaink időpontjait és részleteit, addig is, az "ÉRDEKLŐDŐM" gombra kattintva kérhet erről bővebb információt és tájékoztatást!

A pénztárkezelő és valutapénztáros végzettséggel a kezében gyorsan szerezhet magának egy keresett, tartós, jól fizető állást, amivel a pénzügyi szféra fontos szereplője lehet. Ha régóta érdeklődik a nemzetközi valuták és bankjegyek iránt, valamint szeretne egy felelősségteljes munkakörben ezekkel foglalkozni, akkor várjuk Pénztárkezelő és valutapénztáros képzésünkre!
 
 
 
Pénztárkezelő és valutapénztáros szakmai képzés
 
 
A globalizálódó világban a határok szinte eltűnnek, és megnő a tér, amely igényli, hogy újabb és újabb pénzügyi vállalkozások alakuljanak, ahol folyamatos pénzmozgás történik. Ebben a pénztárkezelő és valutapénztáros végzettséggel rendelkezők fontos szereplők lehetnek. 
 
A Pénztárkezelő és valutapénztáros képzés 2021-től államilag engedélyezett, programkövetelmény alapján megvalósuló tanúsítványt adó szakmai képzés. A tanúsítvány megszerzése után akkreditált vizsgaközpontban teljesíthető a képesítő vizsga, amely államilag elismert szakképesítést tanúsító képesítő bizonyítványt ad.

A képzésünk célja, hogy a képzésben résztvevő elsajátítsa az adott munkakör betöltéséhez szükséges elméleti és gyakorlati ismereteket, melyeket a munkája során magabiztosan tud alkalmazni és használni. 

 

 

Miről is szól a Pénztárkezelő és valutapénztáros munkaköre?

A pénztárkezelő és valutapénztáros a vonatkozó jogszabályoknak és a belső eljárásrendnek megfelelően önállóan valutaváltással kapcsolatos feladatokat végez, ellátja a pénzváltással kapcsolatos ügyintézői és pénztári, pénzkezelői, értéktárosi feladatokat. Közreműködik a készpénzforgalom lebonyolításában, elszámolásában.

A hazai és külföldi fizetőeszközök vonatkozásában bankjegyfelismerést, forgalomképesség és valódiság tekintetében bankjegyvizsgálatot végez. A valutapénztáros a specifikált okmányismerete alapján ügyfél-átvilágítást és személyazonosság vizsgálatot végez. Felelősségi körébe tartozik a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása ellen hatékonyan fellépni, melynek révén hozzájárul a pénzváltó és a pénzügyi intézmények prudens működéséhez.

 

Ki(k)nek ajánljuk képzésünket?


Azon érdeklődőinknek ajánljuk elsősorban, akik szeretnének a pénzügyi szektorban elhelyezkedni, felelősségteljes munkakörben képzelik el a jövőjüket, továbbá pénztárkezelő és valutapénztárosi tevékenységet szeretnének végezni hitelintézeti, valamint pénzváltó és közvetítői szakmában. 

Milyen munkakörök tölthetők be a Pénztárkezelő és valutapénztáros szakmai végzettséggel?
 
  • Pénzintézeti ügyintéző,
  • Banki és pénzforgalmi ügyintéző,
  • Értéktárkezelő (Banki),
  • Valutapénztáros,
  • Pénzfeldolgozó,
  • Banki pénztáros,
  • Főpénztáros (Banki),
  • Valutaváltó.
 
IDŐBEOSZTÁS

Hétfőtől péntekig 09:00 - 17:00 óra közötti időintervallumban.

Részletekért keresse képzésszervező kollégánkat.

 

HELYSZÍN

Budapest, Villányi úti Konferenciaközpont, 1114 Budapest, Villányi út 11-13.

VAGY

Budapest, Sämling Székház, 1124 Budapest, Németvölgyi út 64.

Hírlevél Olvasóink nemcsak mindig időben értesülnek legújabb képzéseinkről és általános kedvezményeinkről, hanem kizárólagosan nekik szóló kedvezményeinkben is részesülnek! 
 

Képzés adatai

Képzés hivatalos neve Pénztárkezelő és valutapénztáros képzés
Oktatók Pál Tibor
Dr. Magyar Gyöngyi
Vizsgával zárul a képzés igen
Vizsga típusa szóbeli, gyakorlati, írásbeli
Kihelyezett formában elérhető igen
Képzésfelelős Ecsédi-Dandóci Edit
Eseménynaptár
Információ: