INTERJÚ VÁLLALKOZÓI AKADÉMIÁNK ELINDÍTÁSÁRÓL

A Sämling Üzleti Oktatási Központ Kft több, mint 30 éves tapasztalatával Magyarország legkomplexebb üzleti képzéseit, felnőttképzési oktatásait nyújtja, a piacon egyedülállóként segít elindítani majd pedig mentorálni a vállalkozásokat. Interjú alanyaink - Ecsédi-Dandóci Edit ügyvezető és a cég képzésszervezői - részletesen beszéltek arról, hogy a Vállalkozói Akadémiájuk milyen formában tud segíteni az induló vállalkozóknak.

Kérlek meséljetek pár mondatban a Vállalkozói Akadémiátokról!

Vajon életképes lesz-e az ötletem?
Lesz-e megrendelésem?
Mikor térül meg a befektetésem?
Meg tudom-e fizetni a szakembereket, vagy nekem kell szakemberré válnom?
Hogyan fejlesszem tudásomat…?

Ha vállalkozó vagy, akkor legalább egyszer benned is felmerültek ezek a kérdések. A Vállalkozói Akadémián az induló vállalkozásoknak igyekeztünk komplex tudásanyagot biztosítani. Ezek többek között a tudatos vállalkozás elindítását, a jogi, számviteli, pénzügyi alapokat, továbbá az üzleti tervek elkészítését támogatják.
Segítenek az ügyvezetői teendők gyakorlati megvalósításában, de közelebb hozzák a HR feladatokat is. A jelenlegi tendenciákat figyelembe véve, a mai kor igényének megfelelően e-learning formában is elérhetőek a tananyagok, emellett minden képzéshez igény szerint konzultációs lehetőséget is biztosítunk.
A tematikák összeállítását illetően könnyű dolgunk volt, hiszen 30 éve vagyunk a piacon, van már tapasztalatunk a tananyagok fejlesztésében és az sem volt hátrány, hogy jelenleg is több mint 90 oktatóval dolgozunk együtt. Ezzel együtt a tananyagok összeállítását megelőzően több vállalkozót is megkérdeztünk,-hogy mondják el tapasztalataikat, mik lettek volna azok a dolgok, amik segítették volna vállalkozásuk elindítását?
Rengeteg érdekes választ kaptunk, hiszen legtöbbjük saját bőrén tapasztalta meg az egyéni vállalkozás nehézségeit. Levontunk a következtetéseket, majd igyekeztünk ennek megfelelően összerakni a tananyagainkat.

Csak egyben lehet részt venni a képzésen, vagy az egyes részek külön is elérhetőek?

Egyetlen képzésre, illetve egyszerre többre is jelentkezhet bárki, preferenciától függően. Például, ha valaki számára a munkaerő menedzselése okoz nehézséget, akkor jelentkezhet csak erre a képzésre, így könnyedén megtudhatja, hogy miként lehet a HR feladatokat egyszerűen, magabiztosan, illetve hatékonyan ellátni cégvezetőként.
Ezt követően bejelentkezhet személyes konzultációra, tanácsadásra is. Ez nagyban segíti az egyéni problémák megoldását, a hallottak implementálását, saját cégükben való hasznosítását. Természetesen lehetőség van egyszerre, akár az összes képzésre is jelentkezni, ebben az esetben mennyiségi kedvezményt biztosítunk az ügyfél által összeállított csomag díjából.

Melyik részét, melyik modult tudnád kiemelni, ami egyedi, ami elengedhetetlen?

Ha valaki belekezd a vállalkozásba, akkor ma már számos helyről begyűjtheti az induláshoz szükséges információkat, viszont ez rendkívül időigényes és fárasztó munka és egyben benne van a kockázat, hogy az irreleváns információk félrevezetőek lehetnek. Mi egy olyan komplex szolgáltatást nyújtunk, ahol az első gondolattól kezdve, az üzleti terv kidolgozásán át, a konkrét vállalkozás beindításáig lefedjük az egész folyamatot.
A legtöbb magyar vállalkozó (tisztelet a kivételnek), ha nyit egy üzletet (pl. kürtöskalácsost) már másnap megveszi az autót, és következő nap már valahol értékesíteni próbál. De közben azt még közel sem tudja, hogy miben lesz ez a kalács más, mint a konkurenciáé, esetleg ki az ő konkrét célcsoportja és miképpen fog működni az értékesítés, tehát igazából nem is gondolta ezt végig.
Képzéseink során konkrét gyakorlati példákon keresztül oktatunk, ismertetjük, hogy hol vannak a buktatók, és miként lehet ezt jól csinálni, hogyan lehet tudatosan vállalkozni.
Ha már jól működik a vállalkozás akkor egyszer eljön az a pont, amikor fel kell venni új embereket, amikor már delegálni, motiválni, toborozni kell, teljesítményt mérni és értékelni, tehát már HR vezetőként is funkcionálni kell, ez az egyik legnehezebb feladat. Ezt a tudásanyagot, ilyen formában szintén egyedüliként biztosítjuk.

Az oktatók kompetenciájáról tudnátok pár szót ejteni?

A Vállalkozói Akadémián olyan oktatókkal dolgozunk együtt, akik releváns vállalkozói tapasztalattal rendelkeznek. Nem szívesen választunk egyetemen oktató elméleti szakembert, mert fontos, hogy az oktató gond nélkül tudjon bármilyen gyakorlati kérdésre válaszolni. A felvételnél éppen ezért kiemelt szempont a legalább 5 éves szakmai tapasztalat, ugyanakkor az oktatói tapasztalat nem elvárás, saját programunk van a szakemberek felkészítésre.
A példa kedvéért: jogi tanácsot bármelyik ügyvéd tud adni, de olyan vállalkozóknak szóló tanácsot, ami használható és gyakorlatias, azt leginkább az tud adni, aki működtet 3 céget.

Napjainkban elengedhetetlen a hatékony marketing tevékenység a cégek életében. Ezzel a területtel is foglalkoztok?

Igen, a marketing területtel is foglalkozunk, ott is nagyon széles a paletta. Igyekeztünk úgy összerakni a képzéseket, hogy kifejezetten a kis induló vállalkozásoknak hasznos legyen, pl. hogyan készítsd el a saját weboldaladat, miként írd meg az első posztodat, hogyan használd a közösségi felületeket vállalkozóként. Sok ilyen típusú képzés van, de olyan, ami kifejezetten nekik szól - gyors, rövid, lényegre törő, gyakorlatias - ebből kevés van.

Hol informálódhatnak az olvasók, ha szeretnének többet megtudni a képzéseitekről?

Alapvetően a www.samling.hu honlapunkon keresztül lehet jelentkezni a képzéseinkre, de jó szívvel ajánlom a szeptember 25-én 9 órától kezdődő ONLINE ingyenes nyílt napot, ahol az oktatók részletesen bemutatják a Vállalkozói Akadémia képzéseit.

ÍZELÍTŐ VÁLLALKOZÓK IGÉNYEIRE SZABOTT KÉPZÉSEINKBŐL:

KÉPZÉSEK INDULÓ VÁLLALKOZÁSOKNAK
ADÓZÁSI ALAPOK
CONTROLLING VEZETŐKNEK
FOGYASZTÓVÉDELMI ALAPOK
HIRDETÉS A FACEBOOKON ÉS AZ INSTAGRAMON
HR FELADATOK CÉGVEZETŐKNEK
MICROSOFT OFFICE JUNIOR CSOMAG
PREZENTÁCIÓ MESTERFOKON
KÖNYVELÉSI TIPPEK ÉS TANÁCSOK
WORDPRESS WEBOLDAL KÉSZÍTÉS


A VÁLLALKOZÁS MŰKÖDÉSÉT ELŐSEGÍTŐ KÉPZÉSEK
A CASH FLOW TERVEZÉSE ÉS CONTROLLINGJA
SIKERES INTERJÚZTATÁS
BELSŐ LOGISZTIKAI ISMERETEK VÁLLALKOZÓKNAK
CONTROLLING VEZETŐKNEK
EXCEL ALAP ÉS KÖZÉPHALADÓ
FACEBOOK GYAKORLATI WORKSHOP
HATÉKONY TOBORZÁS
HR ADMINISZTRÁCIÓ
KÉPZÉS-FEJLESZTÉS, MOTIVÁCIÓ, JAVADALMAZÁS
KIVÁLASZTÁS ÉS ÖSZTÖNZÉS
KÖZBESZERZÉS AZ AJÁNLATTEVŐ SZEMSZÖGÉBŐL
MARKETING A GYAKORLATBAN
MARKETING STRATÉGIA
MEETING MANAGEMENT
MUNKAKÖRÖK / TELJESÍTMÉNYÉRTÉKELÉS
ÖNKÖLTSÉGSZÁMÍTÁS
ONLINE MARKETING KÉPZÉS
PÉNZÜGYEK NEM PÉNZÜGYESEKNEK
PROJEKTMENEDZSMENT ALAPJAI
PROJEKTMENEDZSMENT HUMÁN KOMPETENCIÁI
KÖNYVELÉSI TIPPEK ÉS TANÁCSOK
SZERVEZETEK LIKVIDITÁS-MENEDZSELÉSE
TÁRGYALÁSTECHNIKA ALAPOZÓ ÉS HALADÓKNAK
TOBORZÁS A LINKEDINEN ÉS A FACEBOOKON


VEZETŐI KÉPZÉSEK
HR FELADATOKRÓL CÉGVEZETŐKNEK
IDŐGAZDÁLKODÁS ÉS STRESSZKEZELÉS
KIVÁLÓ VEZETŐ
LEAN ALAPKÉPZÉS VÁLLALKOZÓKNAK
STRATÉGIAI NAVIGÁCIÓ ÉS VÉGREHAJTÁS
TÁMOGATÓ CSAPATVEZETÉS
VEZETŐI KOMMUNIKÁCIÓ ÉS TÁRGYALÁSTECHNIKA
VEZETŐI KOMPETENCIÁK FEJLESZTÉSE
VEZETŐI ÖNISMERET ÉS EMBERISMERET
VEZETŐI STÍLUSOK ÉS DÖNTÉSTÁMOGATÁS