Kinek ajánljuk?

A gazdasági vezetőkön, szakembereken túl javasoljuk minden olyan vezetőnek, akiknek költséggel kapcsolatos döntéseket kell hoznia, pl. értékesítési vezető, beszerzési vezető, termelési vezető.

Cél, kompetencia, eredmény

A résztvevő a gyakorlatban is alkalmazható ismereteket kap az önköltségszámítás módszereiről, összeállításáról, elemzéséről és a tulajdonosi-vezetői döntésekben játszott szerepéről.

 
 
 
Minden nyereségorientált vállalatirányítás alapja a jól megválasztott önköltség-számítás. Különböző tanulmányaink során sokféle költségfogalmat, sokféle önköltség-számítási módszert tanultunk,  a munkánk során is különböző módszereket öröklünk meg az elődeinktől, vagy éppen az integrált számítástechnikai rendszerektől. Hogy melyiket használjuk, elhatározás kérdése.
De a döntésnek van egy nagyon fontos feltétele: pontosan tudnunk kell, hogy a vállalatunknál miért azt a módszert választottuk, hogy mit is értünk pontosan önköltség fogalma alatt. És ezeket az információkat a vállalat összes döntéshozójának pontosan ismerni és megfelelően alkalmazni kell.
 
Az egy napos képzés célja, hogy az alapoktól kezdve megmutassuk az önköltség-számítás alaptípusait, a számítási módját és alkalmazási lehetőségeit.
 
Részletes tematika:
 • Milyen alaptípusai vannak, melyik, miért alakult ki?
 • Melyik típusnak milyen előnyei és hátrányai vannak, mikor melyiket érdemes alkalmazni?
 • Milyen fajta költségeket kell vizsgálnunk az önköltség számításhoz, hogy letisztultan lássuk a nyereségünket?
 • Mit tegyünk, ha úgy gondoljuk, rossz a nálunk lévő önköltség-számítási rendszer?
A képzés Költség- és teljesítménycontrolling képzésünk első napja, mely önállóan is elvégezhető.
 
A képzés során konkrét komplex számítási feladatokon keresztül mutatjuk meg a különböző típusok számítási mechanizmusait, és javaslatot teszünk az alkalmazási területükre is.
 
Amennyiben az alább felsorolt témákkal is megismerkedne, szívesen ajánljuk figyelmébe 4 napos Költség- és teljesítménycontrolling képzésünket.
 • Alaptervek megtervezése tervköltség számítással  (kapacitás, normák, termékeink, önköltség, fedezet, stb.) Itt fogalmazzuk meg, hogy mire vagyunk képesek, mit várunk el magunktól.
 • A büdzsé tervezése: Annak az elvárásnak a számszerűsítése, hogy hogyan kívánunk dolgozni és mit akarunk elérni a következő időszakban. Mik a lépései, milyen eredményszámítási eljárások, módszerek vannak, mi az eredményre gyakorolt hatásuk.
 • A ténybüdzsé, a büdzsé teljesítésének értékelése A tények ismeretében bemutatjuk az eltérés elemzés módszereit, az eltérések kiértékelését. Ebben a lépésben tudjuk meg, hogy az értékelt időszakban mit, hogyan csináltunk, mit csináltunk jól és mit rosszul, hogy az egyes területek mennyiben és hogyan felelősek az eredmény alakulásában.

 

 

 

IDŐPONT
2024. október 11.
VAGY
2024. november 9.
 
Időbeosztás: 8:30-15:30 óra között (7*45 perc), szünetekkel

 

 

 

 

RÉSZVÉTELI DÍJ
85.000 Ft + 27% ÁFA
A díj tartalmazza az oktatási napot, az elektronikus segédanyagot, és igény esetén a tanúsítványt.
72.250 Ft + 27% ÁFA LEGKEDVEZŐBB ÁR
 

 

 

 

KEDVEZMÉNYEK
A kedvezmények nem összevonhatóak,
minden esetben az Önnek járó legmagasabbat vesszük figyelembe!
8% Hírlevélre történő feliratkozás esetén
12% 2 fő együttes jelentkezése esetén
15% Magánszemély jelentkezése esetén
15% 3 vagy több fő együttes jelentkezése esetén
Speciális kedvezmény Profession.hu Prémium előfizetőinek (Fizetett partneri együttműködés alapján)
 
 

 

Résztvevőink mondták:

 • „Nagyon tetszett az oktatási módszer, az előadó stílusa -érthetőek voltak a feladat levezetések, nagyon tetszett és hasznos volt az egész képzés, köszönöm.  A jövőben ha lesz rá lehetőségem szeretnék majd még Sämling-es képzésen részt venni (figyelni fogom a kiírásokat) -illetve érdeklődő ismerősöknek, kollégáknak ajánlani fogom.”
 • "Léna hihetetlen energiával rendelkezik, nagyon szereti a szakmát, élvezetes volt hallgatni."
 • "Különösen tetszett: Novák Magdolna felkészültsége, lelkesedése."
 • "Nagyon szépen köszönöm az elmúlt napot, amelyet sikerült tartalommal, számomra nagyon hasznos tudással megtöltened. Szerettem a tanfolyamot, mert logikusan, jól érthető példákkal volt felépítve és természetesen érezhető volt, hogy sok szakmai tapasztalat állt mögötte. Köszönöm, hogy itt lehettem, igyekszem hasznosítani az itt szerzett tudást a saját vállalkozásunkban."
 • "Nagyon tetszettek az előadások, és sokat tanultam belőle. Nagyon örülök, hogy Léna személyében találkozhattam egy igazán elhivatott controllerrel :) Megerősítette a szakmába vetett bizalmamat."
További résztvevői véleményekért kattintson ide!
 • "Minden perc egy élmény volt! Jó volt a sok kapkodós, zűrzavaros munkanapok után a szombatok nagy részét, egy ilyen barátságos, jó kedvű, nyitott és elhivatott emberrel tölteni, mint te. Öröm lehet veled egy csapatban dolgozni!"
 • "Számomra ez abszolút hiánypótló volt, és minden várakozásomat felülmúlta! Még sosem vettem részt ennyire gyakorlatorientált megközelítésűn, amely ezáltal azonnal és sokkal könnyebben megérthetővé vált. Főleg nekem, aki egy alulról építkezős típus vagyok. Eddig is volt valamilyen "elképzelésem" a kontrollingról, de ez a képzés ezt egészen más síkra helyezte: nyilván még sokat kell majd gyakorolni, de olyan módszertant és megközelítési metódust kaptunk, amit mankóul tudunk hívni a jövőben. És -ami a legfontosabb- mindezt ilyen hihetetlenül közvetlen módon és kedvességgel átadva! Igazán hasznos tudást szereztünk és élmény volt minden óra, amit nagyon-nagyon köszönök Neked! Szinte sajnálom is, hogy nem lesz több.."
 • „Nagyon élveztük az oktatást, hasznos tanácsokat és praktikákat kaptuk, tényleg egy élmény volt. Léna egy profi!”
 • "Nagyon hasznos volt a tanfolyam, a lebonyolítás tökéletes, Léna pedig fantasztikus! Érthető, követhető példákkal, esettanulmányokkal készült, az érdeklődést folyamatosan fenntartotta, az életből hozott magyarázataiból pedig nem csak a tapasztalata derült ki, hanem az is, hogy számára a controlling nem "csak" egy szakma, ez az ő hivatása. Csak az tud ilyen szenvedéllyel okatani és megosztani a tudást, aki igazán szereti is amit csinál. Termelésin Veletek ugyanitt! :)"
 • "Az összeállított tananyag logikusan felépített, követhető, az előadáson pedig a feladatok közösen, majd egyénileg történő feldolgozása nagyban segíti az anyag elsajátítását. Léna nagyon kedves oktató, és a gyakorlati tanácsai, a tapasztalatairól elhangzott történetek rettenetesen fontos kiegészítői a kurzusnak. Adnék neki 11 pontot is."

 

 

 

Kihelyezett formában elérhető

Megfelelő létszám esetén a képzés vállalathoz kihelyezett formában is megrendelhető, kihasználva azt, hogy ismert környezetben, saját folyamatokon keresztül, testre szabva sajátíthatják el a tudást. Képzésünket az Önök által választott napokon szervezzük meg. Igény esetén kérje egyedi ajánlatunkat!
 

 

 

 

Amennyiben szeretne emlékeztető e-mailt kapni képzésünkről, kattintson az alábbi gombra!

 

Hírlevél Olvasóink időben értesülnek képzéseinkről, és kizárólag nekik szóló kedvezményeinkben is részesülnek!

 

Képzés adatai

Oktatók Novák Magdolna Léna
Kihelyezett formában elérhető igen
Képzésfelelős Porubszky-Tóth Katalin
Eseménynaptár
Információ: