Minden nyereségorientált vállalatirányítás alapja a jól megválasztott önköltség-számítás. A különböző tanulmányaink során sokféle  költségfogalmat sokféle önköltség-számítási módszert tanultunk,  a munkánk során is különböző módszereket öröklünk meg az elődeinktől, vagy éppen az integrált számítástechnikai rendszerektől. Hogy melyiket használjuk, elhatározás kérdése.
De a döntésnek van egy nagyon fontos feltétele: pontosan tudnunk kell, hogy a vállalatunknál miért azt a módszert választottuk, hogy mit is értünk pontosan önköltség fogalma alatt. És ezeket az információkat a vállalat összes döntéshozójának pontosan ismerni és megfelelően alkalmazni kell.
 
Az egy napos képzés célja, hogy az alapoktól kezdve megmutassuk az önköltség-számítás alaptípusait, a számítási módját  és alkalmazási lehetőségeit.
 
IDŐPONT
2022. február 25.
54. csoport: 2022. március 19.
55. csoport: 2022. november 12.
Időbeosztás: 9:30-16:00 óra között
 
HELYSZÍN

2022. február 25., valamint 2022. március 19: LIVE, ONLINE formában

További technikai információk erről a képzési formáról itt érhetőek el >>>

2022. november 12.: LIVE, ONLINE vagy TANTERMI FORMÁBAN*

*Amennyiben a járványügyi helyzet engedi, tantermi formában is meg tudjuk valósítani a képzést.
 
RÉSZVÉTELI DÍJ
64.000 Ft + 27% ÁFA
(81 280 Ft)
A díj tartalmazza az oktatási napot, az elektronikus segédanyagot, és a magyar nyelvű tanúsítványt.
54.400 Ft + 27% ÁFA LEGKEDVEZŐBB ÁR
 
KEDVEZMÉNYEK
A kedvezmények nem összevonhatóak,
minden esetben az Önnek járó legmagasabbat vesszük figyelembe!
8% Hírlevélre történő feliratkozás esetén
10% Magánszemély jelentkezése esetén, továbbá részletfizetési lehetőséget is biztosítunk
12% 2 együttes jelentkezés - 2 fő vagy 2 különböző képzésre történő együttes jelentkezés esetén
15% 3 együttes jelentkezés - 3 vagy több fő, egy vagy akár több különböző képzésre történő együttes jelentkezése esetén
 
Tematika:
 • Milyen alaptípusai vannak, melyik, miért alakult ki?
 • Melyik típusnak milyen előnyei és hátrányai vannak, mikor melyiket érdemes alkalmazni?
 • Milyen fajta költségeket kell vizsgálnunk az önköltség számításhoz, hogy letisztultan lássuk a nyereségünket?
 • Mit tegyünk, ha úgy gondoljuk, rossz a nálunk lévő önköltség-számítási rendszer?
A képzés Költség- és teljesítménycontrolling képzésünk első napja, mely önállóan is elvégezhető.
 
A képzés során konkrét komplex számítási feladatokon keresztül mutatjuk meg a különböző típusok számítási mechanizmusait, és javaslatot teszünk az alkalmazási területükre is.
 
Amennyiben az alább felsorolt témákkal is megismerkedne, szívesen ajánljuk figyelmébe 4 napos Költség- és teljesítménycontrolling képzésünket.
 • Alaptervek megtervezése tervköltség számítással  (kapacitás, normák, termékeink, önköltség, fedezet, stb.) Itt fogalmazzuk meg, hogy mire vagyunk képesek, mit várunk el magunktól.
 • A büdzsé tervezése: Annak az elvárásnak a számszerűsítése, hogy hogyan kívánunk dolgozni és mit akarunk elérni a következő időszakban. Mik a lépései, milyen eredményszámítási eljárások, módszerek vannak, mi az eredményre gyakorolt hatásuk.
 • A ténybüdzsé, a büdzsé teljesítésének értékelése A tények ismeretében bemutatjuk az eltérés elemzés módszereit, az eltérések kiértékelését. Ebben a lépésben tudjuk meg, hogy az értékelt időszakban mit, hogyan csináltunk, mit csináltunk jól és mit rosszul, hogy az egyes területek mennyiben és hogyan felelősek az eredmény alakulásában.

 

 

Kinek ajánljuk?

A gazdasági vezetőkön, szakembereken túl javasoljuk minden olyan vezetőnek, akiknek költséggel kapcsolatos döntéseket kell hoznia, pl. értékesítési vezető, beszerzési vezető, termelési vezető.

 

Cél, kompetencia, eredmény

A résztvevő a gyakorlatban is alkalmazható ismereteket kap az önköltségszámítás módszereiről, összeállításáról, elemzéséről és a tulajdonosi-vezetői döntésekben játszott szerepéről.

 

Amennyiben szeretne emlékeztető e-mailt kapni képzésünkről, kattintson az alábbi gombra!
 

 

Résztvevőink mondták:

 • „Nagyon tetszett az oktatási módszer, az előadó stílusa -érthetőek voltak a feladat levezetések, nagyon tetszett és hasznos volt az egész képzés, köszönöm.  A jövőben ha lesz rá lehetőségem szeretnék majd még Sämling-es képzésen részt venni (figyelni fogom a kiírásokat) -illetve érdeklődő ismerősöknek, kollégáknak ajánlani fogom.”
 • "Léna hihetetlen energiával rendelkezik, nagyon szereti a szakmát, élvezetes volt hallgatni."
 • "Különösen tetszett: Novák Magdolna felkészültsége, lelkesedése."
 • "Nagyon szépen köszönöm az elmúlt napokat, amelyet sikerült tartalommal, számomra nagyon hasznos tudással megtöltened. Szerettem a tanfolyamot, mert logikusan, jól érthető példákkal volt felépítve és természetesen érezhető volt, hogy sok szakmai tapasztalat állt mögötte. Köszönöm, hogy itt lehettem, igyekszem hasznosítani az itt szerzett tudást a saját vállalkozásunkban."
 • "Nagyon tetszettek az előadások, és sokat tanultam belőle. Nagyon örülök, hogy Léna személyében találkozhattam egy igazán elhivatott controllerrel :) Megerősítette a szakmába vetett bizalmamat."
 • "Minden perc egy élmény volt! Jó volt a sok kapkodós, zűrzavaros munkanapok után a szombatok nagy részét, egy ilyen barátságos, jó kedvű, nyitott és elhivatott emberrel tölteni, mint te. Öröm lehet veled egy csapatban dolgozni!"
 • "Számomra ez abszolút hiánypótló volt, és minden várakozásomat felülmúlta! Még sosem vettem részt ennyire gyakorlatorientált megközelítésűn, amely ezáltal azonnal és sokkal könnyebben megérthetővé vált. Főleg nekem, aki egy alulról építkezős típus vagyok. Eddig is volt valamilyen "elképzelésem" a kontrollingról, de ez a képzés ezt egészen más síkra helyezte: nyilván még sokat kell majd gyakorolni, de olyan módszertant és megközelítési metódust kaptunk, amit mankóul tudunk hívni a jövőben. És -ami a legfontosabb- mindezt ilyen hihetetlenül közvetlen módon és kedvességgel átadva! Igazán hasznos tudást szereztünk és élmény volt minden óra, amit nagyon-nagyon köszönök Neked! Szinte sajnálom is, hogy nem lesz több.."
 • „Nagyon élveztük az oktatást, hasznos tanácsokat és praktikákat kaptuk, tényleg egy élmény volt. Léna egy profi!”

 

Kihelyezett formában elérhető

Megfelelő létszám esetén a képzés vállalathoz kihelyezett formában is megrendelhető, kihasználva azt, hogy ismert környezetben, saját folyamatokon keresztül, testre szabva sajátíthatják el a tudást. Képzésünket az Önök által választott napokon szervezzük meg. Igény esetén kérje egyedi ajánlatunkat!
 

 

 

Munkajogászt, könyvelőt, pénzügyi szakértőt keres, vagy csak egy tanácsadásra van szüksége?

Kattintson a képre és tekintse meg partnereink bemutatkozóját!

 

Hírlevél Olvasóink nemcsak mindig időben értesülnek legújabb képzéseinkről és általános kedvezményeinkről, hanem kizárólagosan nekik szóló kedvezményeinkben is részesülnek!

 

Képzés adatai

Oktatók Novák Magdolna Léna
Kihelyezett formában elérhető igen
Képzésfelelős Porubszky-Tóth Katalin
Eseménynaptár
Információ: