Hitelek – mire, hogyan?

 

A hitelek - noha első mozzanatra ijesztőnek tűnhet, hogy a felvett összeget majd mégis hogyan, és mennyiért fogjuk visszafizetni – segíthetik vállalkozásunk életét, lehetőséget teremtenek beruházásaink megvalósításához, amennyiben megfelelően választjuk ki őket.

Hitelek mindig is voltak, és mindig lesznek is, azonban nem mindegy, hogy egy-egy beruházási célra milyen hitelt veszünk fel milyen kondíciókkal. Rengeteg lehetőség áll a vállalkozások rendelkezésére most is a hitelpiacon, így nagyon körültekintően kell megtalálni azt, amelyik leginkább megfelelő céljainknak.

Milyen hitelek vannak most a piacon?

A kialakult járványhelyzet a hitelpiacot is felpörgette – a kormány moratóriumot hirdetett, új konstrukciókat vezetett be kedvező kamatozásokkal, hogy a vállalkozásokat még inkább segítsék. A hitelek „útvesztőjében” jelen cikkünkkel szeretnénk egy kis támpontot adni, hogyan is érdemes kiválasztani a leginkább vállalkozásunknak, és céljainknak megfelelő hitel fajtát.

Az alább felsorolt hitel lehetőségeket mikro-, kis- és középvállalkozások vehetik igénybe.

Széchenyi Beruházási Hitel Plusz

Ez a hitelfajta főleg a meglévő kapacitások bővítését, új kapacitások kiépítésének finanszírozását segíti. Így a felvett összeget felhasználhatjuk ingatlan vásárlásra, építésre, új vagy használt eszközök beszerzésére, forgóeszköz beszerzése, részvény, üzletrész vásárlására, vagy akár egyéb hitel kiváltására is. Minimum 500 ezer, maximum 1 milliárd forint vehető fel, melynek a futamideje maximum 10 év, a kamata pedig fix 0,5% / év, ehhez pedig még 0,3% kezességi díj jön hozzá.

Széchenyi Likviditás Hitel

A Széchenyi Likviditási Hitel egy szabad felhasználású forgóeszközhitel, számla nélküli finanszírozással, igénybe vehető a vállalkozás működéséhez kapcsolódó kiadások fedezésére, min például forgóeszköz beszerzések, egyéb igénybe vett szolgáltatások finanszírozására, vagy meglévő forgóeszközhitel kiváltására. Maximum 250 millió forintot igényelhetünk, melynek a futamideje 3 év. A kamat fix 0,2% / év, a nettó kezességi díj pedig 0,5% / év.

Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Plusz

Ez egy szabad felhasználás folyószámlahitel, ami a vállalkozás napi működésével kapcsolatos valamennyi kiadásra finanszírozási lehetőség lehet. A lehívott összeg pedig a visszatöltés után ismételten igénybe vehető. Maximum 100 millió forint vehető fel 2 éves futamidőre, a kamata fix 0,1% / év, melyhez társul még egy 0,5%/év kezességi díj.

Széchenyi Munkahelymegtartó Hitel

A munkahelymegtartó hitel a munkahelyek megtartását segítő forgóeszközhitel, amely likviditási forrást biztosít a foglalkoztatotti létszám megtartásának biztosítása érdekében. Finanszírozható belőle munkabér, személyi jellegű ráfordítás, illetve egyéb személyi jellegű kifizetés. A maximálisan felvehető kölcsönösszeg 750 millió forint, 2 éves futamidővel. A kamat fix 0,1%/év, a nettó kezességi díj 0,5%/év.

Bizonyára mindenkinek ismerősen cseng a „0%-os hitelprogram” kifejezés a pályázatok világából. Az –immáron kettő – lehetőség a vidéki telephellyel rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozásokat támogatja.

Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése

„A” program

A program segítségével új tárgyi eszközöket, vagy immateriális javakat szerezhetünk be minimum 1 millió, maximum 150 millió forint értékben. Ebben a programban kezdő vállalkozások és KATA adózású cégek is részt vehetnek, esetükben a maximális hitelösszeg 25 millió forint lehet. A kamat 0%/év, a futamidő maximum 7 év, és már 5% önerőtől igényelhető.

„B” program

A másik programban a hitelösszeget készletek beszerzésére, vagy működési költségek finanszírozására fordíthatjuk. Minimum 1, maximum 300 millió forint vehető fel. A kamat itt is ugyanúgy 0%, a futamidő 5 év.

Mindkét programban 2020. december 31-ig van lehetőség hitelkérelmet benyújtani.

 

Ha bármelyik lehetőség felkeltette érdeklődését, töltse ki Partnerünk - a Goodwill Consulting Kft. - adatlapját ide kattintva, és kollégáik felveszik Önnel a kapcsolatot!

 

Kalkuláljon SAJÁT SZEMPONTJAI szerint!
Tudjuk, hogy ma már minden bank honlapján található hitelkalkulátor, és a legtöbb mobiltelefon számológépe is tartalmaz ilyen modulokat, de a legrugalmasabban, és a legtöbb saját szempontú összehasonlítást lehetővé tevő módon egy egyszerű Excel táblázattal lehet kalkulálni. A mi javaslatunkat erre - melyet letöltés után szabadon alakíthat, bővíthet tovább - az alábbi képre kattintva érheti el.
 
hiteltörlesztés
 
Kérjük tekintse meg Vállalkozóknak szóló képzéseinket, fejlesztési programjainkat is!
 
A mi célunk: az Ön sikere!