Képzésünkről nyílt napunkon készült egy részletes bemutató videó is, az ehhez való hozzáférést kérjük képzés felelősünktől kérje! Köszönjük.

 

A számvitel és a controlling kapcsolata

A számvitel hosszú története folyamán fokozatosan alakult ki a költségek és teljesítmények tervezéséért, elszámolásáért felelős, a menedzsment információigényét mind jobban kielégítő funkció - és emiatt a controlling ma is nagyon szoros kapcsolatban van a számvitellel, annak legkülönbözőbb vállfajaival egyetemben. Napjainkra általánossá vált meghatározás, hogy a controlling a szervezet, vállalkozás vezetésének egy alrendszere. A jól működő controlling az egész szervezetről, vállalkozásról, annak teljesítményéről képes képet adni, összekapcsolja és koordinálja a funkcionális részlegeket, tevékenységeket.
A controlling fókuszában főként a költségek és eredmények összevetése, a teljesítmények és a ráfordítások nyomon követése áll. Legfőbb célja a vállalat rendszerének hatékonyabb működtetése. Napjaink controlling tevékenységének tehát változatlanul fontos része a tényadatokat szolgáltató számvitel, működését kiemelt szinten kell ismerni. A valóságot tükröző, tényadatok alapján vizsgálható csak a tervteljesítés, és ez az alapja a hatékony ellenőrzésnek.
 

 

 

A képzés célja

A tanfolyam elvégzése után az elsajátított számviteli ismeretek segítségével a controlling által is használt mutatószámok könnyen értelmezhetőkké válnak. Az itt megszerzett tudás felhasználásával az elkészített elemzések lehetőséget teremtenek a vállalat hatékonyabb működésének megtervezésére és a vagyoni helyzetére vonatkozó döntések optimálisabb előkészítésére.
A számviteli törvény alapján kialakított tananyagrészek mellett hangsúlyt helyezünk az IAS/IFRS standardok és beszámoló ismertetésére is. A controllinghoz kapcsolódó számvitel témakörében kiemelt jelentősége van a költségek tervezésének, megfigyelésének, elemzésének, ellenőrzésének.
 
A képzés elvégezhető önállóan és a Nemzetközi REFA Controller képzés első moduljaként is.
 
IDŐPONT
2023. május 13.-június 03. között
Képzési napok: 2023.05.13.; 05.20. és 06.03.
 
Időbeosztás: 3 oktatási nap, összesen 28 óra
szombati napokon 9:30 - 16.00 óra között
 
HELYSZÍN
LIVE, ONLINE
 
RÉSZVÉTELI DÍJ
173.000 Ft + 27% ÁFA A díj tartalmazza a 3 oktatási napot (28 óra), az elektronikus segédanyagot, a magyar nyelvű és az angol/német nyelvű REFA tanúsítványt.
 
KEDVEZMÉNYEK
A kedvezmények nem összevonhatóak,
minden esetben az Önnek járó legmagasabbat vesszük figyelembe!
8% Hírlevélre történő feliratkozás esetén
10% Magánszemély jelentkezése esetén, továbbá részletfizetési lehetőséget is biztosítunk
12% 2 együttes jelentkezés - 2 fő vagy 2 különböző képzésre történő együttes jelentkezés esetén
15% 3 együttes jelentkezés - 3 vagy több fő, egy vagy akár több különböző képzésre történő együttes jelentkezése esetén
 

Tematika

  • Számvitel alapjai
  • Beszámoló főbb alkotóelemei és tartalma
  • Esettanulmány a beszámoló összeállítására
  • Beszámolóból számítható főbb mutatók
  • IAS/IFRS standardok, IAS/IFRS szerinti beszámoló
 
Nemzetközi REFA controller képzés tájékoztató >>>
 
Résztvevőink mondták:
A képzés során különösen tetszett:
  • "A hallottak alapján módosításokat fogunk tudni eszközölni a mindennapi munkában."
  • "A gyakorlatiasság, példák, hogy jobban megértsük a témát. Különösen jó, hogy van összefüggésekre való figyelemfelhívás. Csak gratulálni tudok!"
  • "Az előadó szakmai elkötelezettsége és lelkesedése nagyon ösztönző."
  • "Nagyon felkészült oktató, sok példát hallunk a gyakorlati életből, ami nekem személyesen nagyon inspiráló."
 
Kinek szól a képzés?
Mindazok számára ajánlott, akiknek a munkájához controllerként vagy kapcsolódó társterület munkatársaként, vezetőjeként, döntéshozójaként elengedhetetlen a számvitel eszközrendszerének átfogó ismerete.

 

Kinek ajánljuk?

Ajánljuk mindazoknak, akik gazdasági területen dolgoznak vagy ezzel ismerkednek, és érdeklődnek a számvitel által nyújtott lehetőségek iránt. Továbbá azon controllerek, vezetők számára, akik döntés előkészítésben vesznek részt, és szeretnék átlátni a beszámolók által kínált mutatószámok jelentőségét, szerepét.
 
Amennyiben szeretne emlékeztető e-mailt kapni képzésünkről, kattintson az alábbi gombra!
 

 

Kihelyezett vállalati képzés

Megfelelő létszám esetén a képzés vállalathoz kihelyezett formában is megrendelhető, kihasználva azt, hogy ismert környezetben, saját folyamatokon keresztül, testre szabva sajátíthatják el a tudást.
Képzésünket az Önök által választott napokon szervezzük meg. Igény esetén kérje egyedi ajánlatunkat!
 
 
 

Hírlevél Olvasóink nemcsak mindig időben értesülnek legújabb képzéseinkről és általános kedvezményeinkről, hanem kizárólagosan nekik szóló kedvezményeinkben is részesülnek!

Képzés adatai

Képzés típusa online (live)
Oktatók Ivády Erzsébet
Kihelyezett formában elérhető igen
Képzésfelelős Porubszky-Tóth Katalin
Eseménynaptár
Információ: