A képzés célja

A tanfolyam elvégzése után az elsajátított számviteli ismeretek segítségével a controlling által is használt mutatószámok könnyen értelmezhetőkké válnak. Az itt megszerzett tudás felhasználásával az elkészített elemzések lehetőséget teremtenek a vállalat hatékonyabb működésének megtervezésére és a vagyoni helyzetére vonatkozó döntések optimálisabb előkészítésére.
A számviteli törvény alapján kialakított tananyagrészek mellett hangsúlyt helyezünk az IAS/IFRS standardok és beszámoló ismertetésére is. A controllinghoz kapcsolódó számvitel témakörében kiemelt jelentősége van a költségek tervezésének, megfigyelésének, elemzésének, ellenőrzésének.

Bemutató videó "Gazdasági teljesítmény mérése" képzésünkről >>>

 

Tematika

 • Számvitel alapjai
 • Beszámoló főbb alkotóelemei és tartalma
 • Esettanulmány a beszámoló összeállítására
 • Beszámolóból számítható főbb mutatók
 • IAS/IFRS standardok, IAS/IFRS szerinti beszámoló

A képzés elvégezhető önállóan és a Nemzetközi REFA Controller képzés első moduljaként is.

Nemzetközi REFA controller képzés tájékoztató >>>

 

A számvitel és a controlling kapcsolata

A számvitel hosszú története folyamán fokozatosan alakult ki a költségek és teljesítmények tervezéséért, elszámolásáért felelős, a menedzsment információigényét mind jobban kielégítő funkció - és emiatt a controlling ma is nagyon szoros kapcsolatban van a számvitellel, annak legkülönbözőbb vállfajaival egyetemben. Napjainkra általánossá vált meghatározás, hogy a controlling a szervezet, vállalkozás vezetésének egy alrendszere.

A jól működő controlling az egész szervezetről, vállalkozásról, annak teljesítményéről képes képet adni, összekapcsolja és koordinálja a funkcionális részlegeket, tevékenységeket.

A controlling fókuszában főként a költségek és eredmények összevetése, a teljesítmények és a ráfordítások nyomon követése áll. Legfőbb célja a vállalat rendszerének hatékonyabb működtetése. Napjaink controlling tevékenységének tehát változatlanul fontos része a tényadatokat szolgáltató számvitel, működését kiemelt szinten kell ismerni. A valóságot tükröző, tényadatok alapján vizsgálható csak a tervteljesítés, és ez az alapja a hatékony ellenőrzésnek.
 

Kinek ajánljuk?

Mindazok számára ajánlott, akiknek a munkájához controllerként vagy kapcsolódó társterület munkatársaként, vezetőjeként, döntéshozójaként elengedhetetlen a számvitel eszközrendszerének átfogó ismerete.
Ajánljuk mindazoknak, akik gazdasági területen dolgoznak vagy ezzel ismerkednek, és érdeklődnek a számvitel által nyújtott lehetőségek iránt. Továbbá azon controllerek, vezetők számára, akik döntések előkészítésben vesznek részt, és szeretnék átlátni a beszámolók által kínált mutatószámok kiemelt jelentőségét, szerepét.

 

 
 

 

 

IDŐPONT
2024. május 11. - 2024. június 1.
Képzési napok: 2024. 05.11., 2024.05.25., 2024.06.01.
 
Időbeosztás: 3 oktatási nap szombati napokon 8:30 - 16.00 óra között, szünetekkel
 
 

 

 

RÉSZVÉTELI DÍJ
207.900 Ft + 27% ÁFA

A díj tartalmazza a 3 oktatási napot (24 óra + 4 óra E-learning tananyag), a tananyagot (pdf-ben), a kiadott elektronikus segédanyagokat (Excel sablonok), a magyar nyelvű és a német vagy angol nyelvű REFA tanúsítványt, hiányzás esetén a képzési napokról készült videófelvétel elérhetőségét, tollat valamint jegyzetfüzetet.

ZÁRÓ ÉRTÉKELÉST NEM TARTALMAZ!

 

 

 

 

KEDVEZMÉNYEK
A kedvezmények nem összevonhatóak,
minden esetben az Önnek járó legmagasabbat vesszük figyelembe!
8% Hírlevélre történő feliratkozás esetén
10% Magánszemély jelentkezése esetén, továbbá részletfizetési lehetőséget is biztosítunk
12% 2 fő együttes jelentkezése esetén
15% 3 fő együttes jelentkezése esetén
Speciális kedvezmény Profession.hu Prémium előfizetőinek (Fizetett partneri együttműködés alapján)
 
 
 
 
Résztvevőink mondták:
A képzés során különösen tetszett:
 • "A hallottak alapján módosításokat fogunk tudni eszközölni a mindennapi munkában."
 • "A gyakorlatiasság, példák, hogy jobban megértsük a témát. Különösen jó, hogy van összefüggésekre való figyelemfelhívás. Csak gratulálni tudok!"
 • "Az előadó szakmai elkötelezettsége és lelkesedése nagyon ösztönző."
 • "Nagyon felkészült oktató, sok példát hallunk a gyakorlati életből, ami nekem személyesen nagyon inspiráló."
 • "Erzsébet nagyon kedves, nagyon nagy tudású. Tetszett a sok gyakorlatias példa, amivel ő már találkozott, sokat tanultam a megoldásaiból. Sajnálom, hogy tovább már nem viszi a csoportot."
 • "A képzés gyakorlatiassága, élvezetes, követhető előadásmód."
 • "Egyáltalán nem volt "könyvszagú" az oktatás, nagyon élvezetes, az életből, szakmai múltból vett ma is aktuális példákkal fűszerezve."
 • "Ivády Erzsébet nagy gyakorlattal és tudással rendelkezik."
 
Kihelyezett vállalati képzés
Megfelelő létszám esetén a képzés vállalathoz kihelyezett formában is megrendelhető, kihasználva azt, hogy ismert környezetben, saját folyamatokon keresztül, testre szabva sajátíthatják el a tudást. Képzésünket az Önök által választott napokon szervezzük meg. Igény esetén kérje egyedi ajánlatunkat!
 

 

 

Amennyiben szeretne emlékeztető e-mailt kapni képzésünkről, kattintson az alábbi gombra!
 
 
Hírlevél Olvasóink időben értesülnek legújabb képzéseinkről, és kizárólag nekik szóló kedvezményeinkben is részesülnek!
 

Képzés adatai

Képzés típusa online (live)
Oktatók Ivády Erzsébet
Kihelyezett formában elérhető igen
Képzésfelelős Porubszky-Tóth Katalin
Eseménynaptár
Információ: