Stratégiai- és teljesítmény controlling
 
 
Ma azok a kontrollerek tudják igazán sikeresen támogatni a vezetést, akik értik a vállalat mikro- és makrokörnyezetét, az üzleti modellt  és a stratégiát is.
 
Ugyanakkor az IGC által végzett felmérés értelmében minden második vállalatnál a controller munkája haszontalan a felsővezetés számára!
A vezetők elmondása alapján a controlling sajnos gyakran csak utókalkuláció fókuszú, célja a pénzügyi számvitel kiszolgálása. A kutatás rávilágít arra, hogy kimutathatóan sikeresebbek azok a vállalatok, ahol a vezetők folyamatosan támaszkodhatnak a controller tevékenységére.
 
Képzésünk a Controlling mesterfokon képzés része, mely önállóan is elvégezhető. 
Garantált maximális résztvevői létszám: 10 fő.
 
 
Kinek ajánljuk ezt a képzést?
Kis- és középvállalkozások kulcsembereinek, vezető munkatársainak, vezetőinek, akik közvetlenül nem foglalkoznak a tervezéssel, de a tervezés elveit, módszereit, gyakorlati alkalmazását szeretnék megismerni. Határterületek vezetőinek, kulcsembereinek, termelési vezetőknek szintén hasznos segítséget nyújt a képzés. Ajánljuk azon vezetőknek is, akik gyakorlatot szeretnének szerezni a stratégiai tervezés módszereinek alkalmazásában.
 
Az eredmény
A résztvevők menedzsment szemszögből ismerik meg a vállalati stratégiai tervezési folyamatot, amely a szervezet számára képes biztosítani a hatékony működtetés kereteit, a stratégia controlling alkalmazásának alapjait. Képesek lesznek a tervezéssel szemben támasztott igényeik megfogalmazására, átlátják a vállalat stratégia tervezési folyamatait, valamint megismerkednek az alkalmazott módszereivel.
 

Módszertan

A tréning vezérfonala Power Point prezentáció, melynek jegyzetelési lehetőséggel ellátott nyomtatott változatát (és az egyéb anyagokat) a résztvevők a helyszínen kapják meg. A közös és egyéni munka során az adott témához kapcsolódó szakmai modellek, számítások kerülnek feldolgozásra. A modelleket gyakorlati vállalati megközelítéssel és példákkal mutatjuk be, nem kerülve a rövid elméleti összefoglalót sem, a gondolkodás közös irányának kialakításához.
 
Stratégiai- és teljesítmény controlling
 

Részletes tematika:

 • Stratégiai tervezés (misszió, vízió, stratégia), stratégiai célok és akciók. Vállalati célkitűzések hierarchiája. Vállalati értéklánc modell.
 • A kontroller szerepe a stratégiai tervezésben. Stratégiai tervezést támogató eszközök (PESTEL, SWOT, BCG, Porter öt tényezős modellje).
 • Operatív kerettervezés hagyományos módszerei és kritikája (beyond budgeting, advanced budgeting, better budgeting).
 • Teljesítmény irányítás pénzügyi és nem pénzügyi indikátorokkal. Pénzügyi teljesítménymérés kritikája és a menedzsment miópia.
 • Kulcsfontosságú sikertényezők (Critical success factor, CSF) és kulcs teljesítménymutatók (Key Performance Indicators, KPI). Benchmarking.
 • Integrált teljesítményirányítás Balanced Scorecard (BSC) segítségével. A stratégiai térkép kialakítása, BSC mutatók és azok célértékeinek meghatározása. BSC és ösztönzés.
 • Felelősségi egységek (Árbevétel-, költség-, eredmény-, és befektetési- központok) teljesítménymérése.
 • A belső elszámoló árak (transzferárak) rendszere. Belső elszámoló árak célja, képzésének módszerei. Belső elszámoló árak rendszerének sikerkritériumai.
 • Menedzsment ösztönzők alkalmazása. Ösztönzők típusai, rövid és hosszú távú ösztönző programok, teljesítmény kritériumok, kontrol mechanizmusok.

 

IDŐPONT
2022. június 23-24.
Időbeosztás: 9:00 - 16:00 óra között
 
HELYSZÍN
LIVE, ONLINE- Zoom vagy Teams platformon
 
RÉSZVÉTELI DÍJ
112.000 Ft + 27% ÁFA,
(142.240 Ft)
A részvételi díj tartalmazza a 2 oktatási napot, a segédanyagot (pdf) és a magyar nyelvű tanúsítványt
15% kedvezménnyel 95.200 Ft + 27% ÁFA LEGKEDVEZŐBB ÁR
 
KEDVEZMÉNYEK
A kedvezmények nem összevonhatóak,
minden esetben az Önnek járó legmagasabbat vesszük figyelembe!
Speciális kedvezmény volt REFA Controller résztvevőknek
8% Hírlevélre történő feliratkozás esetén
12% 2 együttes jelentkezés - 2 fő vagy 2 különböző képzésre történő együttes jelentkezés esetén
15% Magánszemély jelentkezése esetén, valamint kamatmentes részletfizetési lehetőséget is biztosítunk
15% 3 együttes jelentkezés - 3 vagy több fő, egy vagy akár több különböző képzésre történő együttes jelentkezése esetén
 

 

Az elmúlt években a vezetők információs igénye folyamatosan nőtt, komplexebbé vált. Releváns és megfelelően tömör információkat tartalmazó jelentésekre van szükségük mind a pénzügyi, mind pedig a teljesítmény egyéb területeire fókuszálva. Egyre fontosabb elvárás, hogy a controller a felsővezetés üzleti partnere, tanácsadója legyen, és már nem elég, ha csak a szokásos számokat szolgáltatja rendszeresen és megbízhatóan.

Elengedhetetlen az is, hogy egy controller mélyen értse az üzletet, ismerje a vállalati értékláncot és a piacot. A vezetők tényeken alapuló, adatvezérelt, megbízható döntéseket szeretnének hozni, amihez a controller kell, hogy a navigátor legyen. 

Ezekhez a megváltozott szerep- és feladatkörökhöz hatékonyságot növelő stratégiai és teljesítmény controlling ismeretekre van szükség. 2 napos, kiscsoportos tréningünkön ehhez az elvárásrendszerhez igazodóan nyújtunk gyakorlatban alkalmazható ismereteket!
 
 
Kihelyezett vállalati képzés

Szeretné cégére szabottan egyedi tematika és időbeosztás szerint megvalósítani az oktatást?

Valamennyi tanfolyamunk kihelyezett formában is lebonyolítható az ország egész területén. Töltse ki az alábbi űrlapot és kérjen cégreszabott, egyedi árajánlatot.

 

 

Résztvevőink mondták:

 • "Jól felépített tematika, szemléletes példák, a figyelmet folyamatosan fenntartani képes felkészült előadó."
 • "Magas minőség, tökéletes szervezés. A témák hasznosak, a felmerült kérdések megfelelően megválaszolásra kerültek. Az anyag követhető, átlátható."
 • "Az oktató remek előadó, a figyelmet a kurzus teljes ideje alatt fenntartotta. Külön kiemelendő a személyes példák beemelése."
 • "Jó volt a csapat is, az előadó pedig alkalmazkodott hozzánk, jól éreztem magam."
 • "Nagyon hasznos kurzus volt. Számviteli területen dolgozóként átfogó képet kaptam az adott kontrolling területekről. A folyamatok megértését, átláthatóságát ez nagy mértékben segíti."

 

Amennyiben szeretne emlékeztető e-mailt kapni képzésünkről, kattintson az alábbi gombra!
 

 

Hírlevél Olvasóink időben értesülnek új képzéseinkről, és kizárólagosan nekik szóló kedvezményeinkben is részesülnek!
 

Képzés adatai

Oktatók Dr. Szívós László, ACCA
Vizsgával zárul a képzés nem
Kihelyezett formában elérhető igen
Képzésfelelős Porubszky-Tóth Katalin
Eseménynaptár

Igény esetén a képzés tantermi formában is elvégezhető!

Információ: