Stratégiai- és teljesítmény controlling
 
 
Ma azok a kontrollerek tudják igazán sikeresen támogatni a vezetést, akik értik a vállalat mikro- és makrokörnyezetét, az üzleti modellt  és a stratégiát is.
 
Ugyanakkor az IGC által végzett felmérés értelmében minden második vállalatnál a controller munkája haszontalan a felsővezetés számára.
A vezetők elmondása alapján a controlling sajnos gyakran csak utókalkuláció fókuszú, célja a pénzügyi számvitel kiszolgálása. A kutatás rávilágít arra, hogy kimutathatóan sikeresebbek azok a vállalatok, ahol a vezetők folyamatosan támaszkodhatnak a controller tevékenységére.
 
Képzésünk a Controlling mesterfokon képzés része, mely önállóan is elvégezhető. 
 
TEKINTSE MEG A KÉPZÉSÜNKET BEMUTATÓ VIDEÓNKAT!
 
 
 

 

Kinek ajánljuk ezt a képzést?
Kis- és középvállalkozások, valamint nagyvállalatok kulcsembereinek, vezető munkatársainak, vezetőinek, akik közvetlenül nem foglalkoznak a tervezéssel, de a tervezés elveit, módszereit, gyakorlati alkalmazását szeretnék megismerni. Határterületek vezetőinek, kulcsembereinek, termelési vezetőknek szintén hasznos segítséget nyújt a képzés. Ajánljuk azon vezetőknek is, akik gyakorlatot szeretnének szerezni a stratégiai tervezés módszereinek alkalmazásában.
 
Az eredmény
A résztvevők menedzsment szemszögből ismerik meg a vállalati stratégiai tervezési folyamatot, amely a szervezet számára képes biztosítani a hatékony működtetés kereteit, a stratégia controlling alkalmazásának alapjait. Képesek lesznek a tervezéssel szemben támasztott igényeik megfogalmazására, átlátják a vállalat stratégia tervezési folyamatait, valamint megismerkednek az alkalmazott módszereivel.
 

Módszertan

A tréning vezérfonala Power Point prezentáció, melyet résztvevőink előre megkapnak pdf formátumban. A közös és egyéni munka során az adott témához kapcsolódó szakmai modellek, számítások kerülnek feldolgozásra. A modelleket gyakorlati vállalati megközelítéssel és példákkal mutatjuk be, nem kerülve a rövid elméleti összefoglalót sem, a gondolkodás közös irányának kialakításához.
 
Stratégiai- és teljesítmény controlling
 

Részletes tematika:

 • Stratégiai tervezés (misszió, vízió, stratégia), stratégiai célok és akciók. Vállalati célkitűzések hierarchiája. Vállalati értéklánc modell.
 • A kontroller szerepe a stratégiai tervezésben. Stratégiai tervezést támogató eszközök (PESTEL, SWOT, BCG, Porter öt tényezős modellje).
 • Operatív kerettervezés hagyományos módszerei és kritikája (beyond budgeting, advanced budgeting, better budgeting).
 • Teljesítmény irányítás pénzügyi és nem pénzügyi indikátorokkal. Pénzügyi teljesítménymérés kritikája és a menedzsment miópia.
 • Kulcsfontosságú sikertényezők (Critical success factor, CSF) és kulcs teljesítménymutatók (Key Performance Indicators, KPI). Benchmarking.
 • Integrált teljesítményirányítás Balanced Scorecard (BSC) segítségével. A stratégiai térkép kialakítása, BSC mutatók és azok célértékeinek meghatározása. BSC és ösztönzés.
 • Felelősségi egységek (Árbevétel-, költség-, eredmény-, és befektetési- központok) teljesítménymérése.

 

 

 

IDŐPONT
Képzési napok: 2024.05.30. és 06.07.
 
Időbeosztás: 8:30 -15:00 között, napi 7 tanórában, szünetekkel

 

 

 

 

RÉSZVÉTELI DÍJ
145.000 Ft + 27% ÁFA,
 
A részvételi díj tartalmazza a 2 oktatási napot (14 tanóra), a segédanyagot (pdf) és igény esetén a tanúsítványt.
20% kedvezménnyel 116.000 Ft + 27% ÁFA LEGKEDVEZŐBB ÁR
 

 

 

 

KEDVEZMÉNYEK
A kedvezmények nem összevonhatóak,
minden esetben az Önnek járó legmagasabbat vesszük figyelembe!
Speciális kedvezmény volt REFA Controller résztvevőknek
8% Hírlevélre történő feliratkozás esetén
12% 2 fő együttes jelentkezése esetén
15% Early Bird kedvezmény 2024. április 30-ig (Határidőig elegendő a jelentkezési lap kitöltése)
15% 3 vagy több fő együttes jelentkezése esetén
20% Magánszemély jelentkezése esetén, valamint kamatmentes részletfizetési lehetőséget is biztosítunk
 

 

Az elmúlt években a vezetők információs igénye folyamatosan nőtt, komplexebbé vált. Releváns és megfelelően tömör információkat tartalmazó jelentésekre van szükségük mind a pénzügyi, mind pedig a teljesítmény egyéb területeire fókuszálva. Egyre fontosabb elvárás, hogy a controller a felsővezetés üzleti partnere, tanácsadója legyen, és már nem elég, ha csak a szokásos számokat szolgáltatja rendszeresen és megbízhatóan.

Elengedhetetlen az is, hogy egy controller mélyen értse az üzletet, ismerje a vállalati értékláncot és a piacot. A vezetők tényeken alapuló, adatvezérelt, megbízható döntéseket szeretnének hozni, amihez a controller kell, hogy a navigátor legyen. 

Ezekhez a megváltozott szerep- és feladatkörökhöz hatékonyságot növelő stratégiai és teljesítmény controlling ismeretekre van szükség. 2 napos, kiscsoportos tréningünkön ehhez az elvárásrendszerhez igazodóan nyújtunk gyakorlatban alkalmazható ismereteket!
 
 
Kihelyezett vállalati képzés

Szeretné cégére szabottan egyedi tematika és időbeosztás szerint megvalósítani az oktatást? Valamennyi tanfolyamunk kihelyezett formában is lebonyolítható az ország egész területén. Töltse ki az alábbi űrlapot és kérjen cégre szabott, egyedi árajánlatot.

 

 

Résztvevőink mondták:

 • "A legzseniálisabb oktató az eddigiek közül!!! Mindegyik nagyon jó, mindegyikőjüket imádtam, de Szívós László a favorit. Különösen tetszett az, hogy az elméleti anyaghoz rengeteg gyakorlati példa volt, bármit kérdezhettünk, és mindenben megkérdezte a véleményünk! Zseniális!!!"
 • "Jól felépített tematika, szemléletes példák, a figyelmet folyamatosan fenntartani képes felkészült előadó."
 • "Magas minőség, tökéletes szervezés. A témák hasznosak, a felmerült kérdések megfelelően megválaszolásra kerültek. Az anyag követhető, átlátható."
 • "Az oktató remek előadó, a figyelmet a kurzus teljes ideje alatt fenntartotta. Külön kiemelendő a személyes példák beemelése."
További résztvevői véleményekért klikk ide!
 • "Jó volt a csapat is, az előadó pedig alkalmazkodott hozzánk, jól éreztem magam."
 • "Nagyon hasznos kurzus volt. Számviteli területen dolgozóként átfogó képet kaptam az adott kontrolling területekről. A folyamatok megértését, átláthatóságát ez nagy mértékben segíti."
 • "Nagyon szuper, bár szerencsére az anyag túlnyomó részével már tisztában voltam, de nem ilyen strukturáltan, illetve rengeteg jó ötletet kaptam további hasznosításra. Érdekes volt az elejétől a végéig és jó volt hallani más cégek inputjait is. Egy dolgon módosítanék: szuper lenne egy olyan tananyag, amibe rendesen bele tudok jegyzetelni, adott esetben képeket és egyebeket is beleilleszteni és nem kéne átkonvertálnom word-be előtte, mert az mindig szétesik. (nyomtatni meg már nem nyomtat szinte senki - szerintem :)."
 • "Ideális volt a 3x90 perces beosztás, pont ennyit tudok figyelni. :) Nagyon hasznosak voltak az életből, László saját tapasztalatából vett példák, ezek rendkívül életszerűvé tették az előadást. Ami különösen tetszett, hogy ahol lehetett, hozzátette a pszichológiai hátteret is, ami számomra egy teljesen új összekapcsolást mutatott meg. Ez volt az első tréning, ahol önként is szívesen beszéltem, osztottam meg a tapasztalataimat. A csapat is igazán profi és szuper összetételű volt! :) A közvetlen, tegeződő hangnem is nagyon pozitív. Köszönöm! :)"
 • "Életszerű példák, interaktív oktatás."
 • "Igen, lényegre törő volt."
 • "Gyakorlatias, informatív, interaktív és rendkívül hasznos volt, köszönöm!"

 

Amennyiben szeretne emlékeztető e-mailt kapni képzésünkről, kattintson az alábbi gombra!
 

 

Hírlevél Olvasóink időben értesülnek új képzéseinkről, és kizárólagosan nekik szóló kedvezményeinkben is részesülnek!
 

Képzés adatai

Oktatók Dr. Szívós László, ACCA
Vizsgával zárul a képzés nem
Kihelyezett formában elérhető igen
Képzésfelelős Porubszky-Tóth Katalin
Eseménynaptár

Igény esetén a képzés tantermi formában is elvégezhető!

Információ: