Ma azok a kontrollerek tudják igazán sikeresen támogatni a vezetést, akik értik a vállalat mikro- és makrokörnyeztét, az üzleti modellt és a stratégiát.
 
Az IGC (International Group of Controllers) által végzett felmérés értelmében minden második vállalatnál a controller munkája haszontalan a felsővezetés számára. A vezetők elmondása alapján a controlling gyakran utókalkuláció fókuszú, célja a pénzügyi számvitel kiszolgálása. Ez a kutatás is rávilágít arra, hogy kimutathatóan sikeresebbek azok a vállalatok, ahol a vezetők támaszkodhatnak a controller tevékenységére.
 
Workshopunk a Controlling mesterfokon képzés része, mely önállóan is elvégezhető. 
Garantált maximális résztvevői létszám: 10 fő.
 
IDŐPONT
2020. november 19-20.
Időbeosztás: 9:00 - 16:00 óra között
 
HELYSZÍN
Villányi úti Rendezvényközpont - 1114 Budapest, Villányi út 11-13.
 
RÉSZVÉTELI DÍJ
95.000 Ft + 27% ÁFA,
(120 650 Ft)
A részvételi díj tartalmazza a 2 oktatási napot, a segédanyagot (pdf) és a Sämling tanúsítványt
66.500 Ft + 27% ÁFA LEGKEDVEZŐBB ÁR
 
KEDVEZMÉNYEK
A kedvezmények nem összevonhatóak,
minden esetben az Önnek járó legmagasabbat vesszük figyelembe!
Speciális kedvezmény volt REFA Controller résztvevőknek
20% ONLINE oktatási forma
25% 2 fő együttes jelentkezése esetén
 

Az elmúlt években a vezetők információs igénye folyamatosan nőtt, komplexebbé vált. Releváns és megfelelően tömör információkat tartalmazó jelentésekre van szükségük mind a pénzügyi, mind pedig a teljesítmény egyéb területeire fókuszálva. Egyre fontosabb elvárás, hogy a controller a felsővezetés üzleti partnere, tanácsadója legyen, és már nem elég, ha csak a szokásos számokat szolgáltatja rendszeresen és megbízhatóan. Elengedhetetlen az is, hogy egy controller mélyen értse az üzletet, ismerje a vállalati értékláncot és a piacot. A vezetők tényeken alapuló, adatvezérelt, megbízható döntéseket szeretnének hozni, amihez a kontroller kell, hogy a navigátor legyen. 

Ezekhez a megváltozott szerep- és feladatkörökhöz hatékonyságot növelő stratégiai és teljesítmény controlling ismeretekre van szükség. 2 napos, kiscsoportos tréningünkön ehhez az elvárásrendszerhez igazodóan nyújtunk gyakorlatban alkalmazható ismereteket!
 
 

Témakörök, amelyekkel foglalkozunk

 • Stratégiai tervezés (misszió, vízió, stratégia), stratégiai célok és akciók. Vállalati célkitűzések hierarchiája. Vállalati értéklánc modell.
 • A kontroller szerepe a stratégiai tervezésben. Stratégiai tervezést támogató eszközök (PESTEL, SWOT, BCG, Porter öt tényezős modellje).
 • Operatív kerettervezés hagyományos módszerei és kritikája (beyond budgeting, advanced budgeting, better budgeting).
 • Teljesítmény irányítás pénzügyi és nem pénzügyi indikátorokkal. Pénzügyi teljesítménymérés kritikája és a menedzsment miópia.
 • Kulcsfontosságú sikertényezők (Critical success factor, CSF) és kulcs teljesítménymutatók (Key Performance Indicators, KPI). Benchmarking.
 • Integrált teljesítményirányítás Balanced Scorecard (BSC) segítségével. A stratégiai térkép kialakítása, BSC mutatók és azok célértékeinek meghatározása. BSC és ösztönzés.
 • Felelősségi egységek (Árbevétel-, költség-, eredmény-, és befektetési- központok) teljesítménymérése.
 • A belső elszámoló árak (transzferárak) rendszere. Belső elszámoló árak célja, képzésének módszerei. Belső elszámoló árak rendszerének sikerkritériumai.
 • Menedzsment ösztönzők alkalmazása. Ösztönzők típusai, rövid és hosszú távú ösztönző programok, teljesítmény kritériumok, kontrol mechanizmusok.
 
 

Kinek ajánljuk ezt a workshopot?

Kis- és középvállalkozások kulcsembereinek, vezető munkatársainak, vezetőinek, akik közvetlenül nem foglalkoznak a tervezéssel, de a tervezés elveit, módszereit, gyakorlati alkalmazását szeretnék megismerni. Határterületek vezetőinek, kulcsembereinek, termelési vezetőknek szintén hasznos segítséget nyújt a workshop. Ajánljuk azon vezetőknek is, akik gyakorlatot szeretnének szerezni a stratégiai tervezés módszereinek alkalmazásában.
 
Az eredmény
A résztvevők menedzsment szemszögből ismerik meg a vállalati stratégiai tervezési folyamatot, amely a szervezet számára képes biztosítani a hatékony működtetés kereteit, a stratégia controlling alkalmazásának alapjait. A résztvevők képesek lesznek a tervezéssel szemben támasztott igényeik megfogalmazására, átlátják a vállalat stratégia tervezési folyamatait, valamint megismerkednek a alkalmazott módszereivel.
 

Módszertan

A tréning vezérfonala Power Point prezentáció, melynek jegyzetelési lehetőséggel ellátott nyomtatott változatát (és az egyéb anyagokat) a résztvevők a helyszínen kapják meg. A közös és egyéni munka során az adott témához kapcsolódó szakmai modellek, számítások kerülnek feldolgozásra. A modellek gyakorlati vállalati megközelítéssel és példákkal kerülnek bemutatásra, nem kerülve a rövid elméleti összefoglalót sem, a gondolkodás közös irányának kialakításához.
 
Kihelyezett vállalati képzés
Megfelelő létszám esetén a képzés vállalathoz kihelyezett formában is megrendelhető, kihasználva azt, hogy ismert környezetben, saját folyamatokon keresztül, testre szabva sajátíthatják el a tudást.
Képzésünket az Önök által választott napokon szervezzük meg. Igény esetén kérje egyedi ajánlatunkat!
 

 

Résztvevőink mondták:

 • "Jól felépített tematika, szemléletes példák, a figyelmet folyamatosan fenntartani képes felkészült előadó."
 • "Magas minőség, tökéletes szervezés. A témák hasznosak, a felmerült kérdések megfelelően megválaszolásra kerültek. Az anyag követhető, átlátható."
 • "Az oktató remek előadó, a figyelmet a kurzus teljes ideje alatt fenntartotta. Külön kiemelendő a személyes példák beemelése."
 • "Jó volt a csapat is, az előadó pedig alkalmazkodott hozzánk, jól éreztem magam."
 • "Nagyon hasznos kurzus volt. Számviteli területen dolgozóként átfogó képet kaptam az adott kontrolling területekről. A folyamatok megértését, átláthatóságát ez nagy mértékben segíti."
 
Kérjen emlékeztetőt, így biztosan nem marad le a kezdésről.
 
 

Hírlevél Olvasóink nemcsak mindig időben értesülnek legújabb képzéseinkről és általános kedvezményeinkről, hanem kizárólagosan nekik szóló kedvezményeinkben is részesülnek!

Képzés adatai

Oktatók Dr. Szívós László, ACCA
Vizsgával zárul a képzés nem
Kihelyezett formában elérhető igen
Képzésfelelős Porubszky-Tóth Katalin
Eseménynaptár
Információ: