Blog

Ecsédi István, az Improvers Group (Sämling, FranklinCovey, N.E.W.S. TM és Arbinger Intézet) cégcsoportvezetője és alapító tulajdonosa. Több mint 30 éve foglalkozik szervezetfejlesztéssel és vezetőképzéssel. Sarkos véleménye van a magyar vezetőfejlesztésről, amit nem is rejt véka alá.
Vannak olyan kérdések, amelyek rendszeresen felmerülnek. Ezek mind olyanok, amelyek valamilyen praktikus, gyakorlati tanácsot kérnek, egyszerűek, de valahogy nem lehet rá triviális, jó választ adni. Ilyen kérdés ez is: hány posztot készítsünk a Facebook-on hetente?
2021. március 1-jén lép hatályba a közétkeztetés tárgyú közbeszerzések tekintetében alkalmazandó eljárások sajátos szabályairól szóló 676/2020 (XII. 28.) Korm. rendelet, amely szerint a 2021. szeptember 1-jét követően megkezdett közbeszerzési eljárásokban a Kbt. mellett a Korm. rendelet alkalmazása is kötelező.
Januárral nem csak egy új év, hanem egy új fejlesztési ciklus is kezdetét vette. Pontosan mit is jelent ez, és mire számíthatunk 2021-től a pályázatok világában? Cikkünkben igyekszünk megválaszolni ezeket a kérdéseket.
A Magyar Közlöny 274. számában, 2020. december 10-én meg is jelentek a végleges módosítások, íme a legfontosabbak:
2020. november 17-én az Országgyűlés elfogadta a 2021. évi adótörvény-változásokat. A helyi adókat és a gépjárműadót érintő főbb módosítások a következők.
Létezik-e eljárásrend a NAV-nál arra az esetre, ha a könyvelő igazoltan beteg, hogy a bevallási kötelezettséget határidőn túl teljesítse? – kérdezte az Adózóna olvasója. Dr. Verbai Tamás jogász, a HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt. vezérigazgatója válaszolt.
Újra elérhető a munkahelymegőrző támogatás az „Azonnal cselekszünk” programon belül. Ennek keretei között a nehéz helyzetben levő vállalkozások pályázhatnak 2021 végéig.
Egyre több nő dönt úgy, hogy vállalkozást indít, és nem alkalmazottként kíván dolgozni. Nemcsak azt érdemes megtervezniük, hogy a tevékenység és a várható bevétel, költségek mellett milyen adózási forma felel meg számukra, hanem azt is érdemes figyelembe venni, ha még gyermekvállalás előtt áll a vállalkozó nő. Cikkünkben összehasonlítjuk, mire számíthat egy katás várandós kismama, és mire egy szja szerint adózó vállalkozó, akinek rövid időn belül gyermeke születik.
A jövő évben hatályba lépő kisadózókat érintő változások többeket is arra késztetnek, hogy vissza-/áttérjenek a társasági adó hatálya alá. Az áttéréssel kapcsolatban olvasónknak számviteli, adózási kérdései merültek fel, amelyeket Pölöskei Pálné adószakértő válaszolt meg.
Továbbiak megjelenítése folyamatban...