Képzéseinken mérlegképes könyvelőknek (VÁLLALKOZÁSI szak, IFRS szak), adótanácsadóknak, adószakértőknek, okleveles adószakértőknek és könyvvizsgálóknak biztosítunk kreditpontot.

KREDITPONTOS KÉPZÉSI TÁBLÁZAT >> 

MÉRLEGKÉPES KREDITPONT

Vállalkozási és IFRS szakterületen regisztrált mérlegképes könyvelőknek ajánljuk tanfolyamainkat, ahol megszerezhetik a szükséges kreditpontokat.

Fontos, hogy amennyiben több szakterületen regisztrált, regisztrációján belül szakterületenként évente legalább 4 kreditpontot kell igazolnia. Ez a 4 kreditpont lehet a 16 kreditpont része. A 16 kreditponton belül legalább 8 kreditpontot számviteli területen kell megszerezni, ezt is teljesítheti a szakterületi kreditpontokkal.

Legyen naprakész a mérlegképes kreditpontos rendszert illetően! 
Informálódjon a Sämling kreditpontos képzéseiről és az újdonságokról!
 
Ne feledje évente teljesíteni a 16 kreditpontot regisztrációja fenntartásához!
 


KÖNYVVIZSGÁLÓI KAMARAI KREDITPONT

 
A Magyar Könyvvizsgálói Kamara tagjainak kötelességük, hogy évente szakmai továbbképzésen vegyenek részt. A kamarai tagoknak minimálisan évente 16 kreditpontot kell gyűjteniük.
 
2020-ban az összegyűjtendő kreditek száma 16, amelyből 4 kreditet központi szervezésű továbbképzésen, 4 kreditet pedig önképzés keretében kell megszerezni. 
Az éves kreditszámból 8 kreditpont (65 év feletti, szüneteltető tagok esetében 4 kredit) kamarai szervezet által, vagy annak részvételével, illetve a kamara által elfogadott társaság, intézmény által szervezett továbbképzéseken, valamint hazai és nemzetközi konferencián, a kamara által elismert témakörökben szerezhető meg.
 
További információk az MKVK kreditpontokról a Magyar Könyvvizsgálói Kamara honlapján:
 
Cégünk kreditponttal beszámítható szakmai rendezvényeket szervező intézménynek minősül, így több általunk szervezett adózási, számviteli témájú tantermi és onlone képzésén, továbbképzésén megszerezheti az előírt kreditpontokat.
 
 
ADÓTANÁCSADÓ, ADÓSZAKÉRTŐ, OKLEVELES ADÓSZAKÉRTŐ KREDITPONT
 
2020. január 1-jei hatállyal változott az adótanácsadók, adószakértők és okleveles adószakértők kötelező szakmai továbbképzéséről rendelkező 263/2018. (XII. 20.) PM rendelet.
 
Továbbképzési időszak változása:
 
2020. január 1-jétől megszűnt az 5 éves továbbképzési időszak. A 2019. december 31-ig nyilvántartásba vett adótanácsadók, adószakértők és okleveles adószakértők megkezdett és folyamatban lévő 5 éves továbbképzési időszaka - függetlenül a teljesített továbbképzési évek és a megszerzett kreditpontok számától - 2019. december 31-ével lezárult.
 
Az adótanácsadók, adószakértők és okleveles adószakértők szakmai továbbképzésüket 2020. január 1-jétől – hasonlóan a könyvviteli szolgáltatást végzők továbbképzéséhez – 1 éves továbbképzési időszakban kell teljesíteniük. A továbbképzési év január 1-jétől december 31-éig tart.
 
A szakmai továbbképzési kötelezettség a nyilvántartásba vett személyt a nyilvántartásba vételét követő továbbképzési évtől kezdődően terheli, tehát nem a regisztráció napjától indul a továbbképzési időszak, hanem a továbbképzési év egységesen minden nyilvántartásban szereplő személynél megegyezik a naptári évvel.
 
  
A vonatkozó rendelet itt érhető el: 263/2018. (XII. 20.) PM rendelet
 
Cégünk több továbbképzést szervez, amelyen megszerezheti az előírt AT, ASZ, OASZ kreditpontokat.
Eseménynaptár
Információ: