Blog

Telephelyfejlesztés, eszközbeszerzés Pest megyében – jövő év elején nyílik a pályázat, amelyen Pest megyei kedvezményezett járásainak vállalkozásai pályázhatnak.
Megszokhattuk már, hogy a közbeszerzési törvény folyamatosan változik, idén is elérkezett a módosítás ideje.
Milyen hatással van a járvány Magyarországon a projektmenedzsmentre, annak folyamataira, illetve mennyire akadályozza meg a vírus a projektek megvalósulását, hány hónap késést idéz elő a projektek teljesítésében?
Társadalmi egyeztetés alá került a várt GINOP.1.2.9-20-as kódszámú, felhívás, amelynek célja a hátrányos helyzetű települések vállalkozásainak támogatása.
A Gazdaságvédelmi Operatív Törzs (GOT) a héten jelentős adóügyi könnyítésekről döntött, amelyek fókuszában az adóbürokrácia jelentős csökkentése állt.
Hétfőn több régen várt vállalkozás-támogató intézkedést jelentett be a kormány. A bejelentések egyaránt segítik a kis- és a nagyvállalatokat is, mindkét esetben nagy hangsúlyt fektetve a beruházások támogatására - összegzi a Niveus Consulting Group.
Azok az ügyfelek, akik 2019-ben környezetvédelmi termékdíjas termékek forgalmazásával foglalkoztak, de nem nyújtottak be bevallást a termékdíjról, elektronikus tárhelyükre értesítést kapnak a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV).
Jognyilatkozatok elektronikus úton való megtételére különösen akkor lehet nagy szükség, ha az egyes felek különböző földrajzi helyen tartózkodnak. Az egyik leggyakoribb ilyen eset a távollevők közötti szerződéskötés, de a társasági jogi nyilatkozatok is nagyon sokszor ilyen körülmények között születnek. De hogyan lehet ezen nyilatkozatokat digitális úton úgy megtenni, hogy az az ügymenet leegyszerűsítése és felgyorsítása mellett a jogszabályoknak is megfeleljen? Ezt vizsgálta meg Rostás Péter, a DLA Piper Hungary technológiai jogi szakértője.
Hatósági házi karantén alatt milyen ellátás, munkabér illeti meg a munkavállalót? Ha külföldről tér haza, és karanténba kerül, akkor fizetés nélküli szabadságra lehet küldeni, és fizetnie kell maga után a 7710 forintot, vagy azt a munkáltató át is vállalhatja? Ha kontakt személy kerül hatósági karanténba, akkor táppénzre kell, hogy vegye a háziorvos? – kérdezte olvasónk. Dr. Radics Zsuzsanna, tb-szakértő, jogász válaszolt.
Továbbiak megjelenítése folyamatban...