Blog

Elrendelte a központi költségvetés megalapozásáról szóló törvény kihirdetését Áder János köztársasági elnök.
Úgy tűnik, visszatért a magyar lakosság vásárlási kedve, legalábbis, ami a befektetéseket illeti, mivel májusban állampapírokba, befektetési alapokba és részvényekbe is jelentős pénzek áramlottak. Különösen az állampapíroknál jelenthet ez jó hírt, miután márciusban és áprilisban is jelentősebb visszaváltások voltak a koronavírus-válság közepette. A friss adatok szerint a részvényvásárlás továbbra is pörög, ami azt bizonyítja, hogy egyre többen szeretnének a részesei lenni a részvénypiaci fellendülésnek.
Biztonságosan működik a hazai pénzforgalmi rendszer, az azonnali fizetés pedig sikeresen debütált – értékelte az elmúlt hónapokat a Magyar Nemzeti Bank.
A koronavírus-járvány felértékelte a pénzügyi tudatosság szerepét, a járvány pénzügyi hatásai erősíthetik a magyarok megtakarítási hajlandóságát egy, az OTP Bank megbízásából készített kutatás szerint.
A május-júniusi emelkedés után júliusban tovább nőtt a fogyasztók bizalma. A GKI-index értéke a mérése kezdete óta eltelt időszak legnagyobb zuhanása után májusban jelentősen, majd június-júliusban lassabb ütemben korrigált.
Komoly következményekkel járt a koronavírus miatti leállás, amelyhez hasonlót még a 2008-as gazdasági világválság idején sem tapasztalt a járműipar. Már megkezdődött a fellendülés, igaz a cégek teljes kapacitásának visszaállásáig még hosszú hónapokat kell várni.
A magyar iparban nagy súlyt képviselő járműgyártás továbbra is jelentős visszaesést mutat, ez pedig alátámasztja az ipar diverzifikációjának szükségességét.
Egy 2020-as európai kutatás szerint a papír-karton csomagolások a legnépszerűbbek, továbbá a vásárlók 44 százaléka hajlandó többet fizetni egy környezetbarát csomagolásban kapható termékért, 48 százalékuk pedig kerüli a fenntarthatóságot nem szem előtt tartó márkákat.
2020 második negyedéve a koronavírus-járvány következtében kialakult válságról, és az azt követő újranyitás kezdetéről szólt – a hazai munkaerőpiacon is. Míg a járványhelyzet mélypontján az álláshirdetések száma drasztikusan csökkent az előző év azonos időszakához képest, később ez a tendencia gyorsan megváltozott. Amint elkezdett hozzászokni a társadalom az új helyzethez, a cégek újra működésbe léptek a toborzás területén is – ez látszik a Profession.hu második negyedéves jelentésének adataiból.
A számlával bizonylatolt ügylet adatait nem kell és nem is célszerű a pénztárgépbe rögzíteni olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján a 2020/7. adózási kérdésben.
Továbbiak megjelenítése folyamatban...